A szezon első győzelmére készül a DVSE vízilabdacsapata. Miroslav Bajin együttese a Szegedet fogadja szerda este negyed nyolckor hazai medencében.

A két csapat legutóbb a Magyar Kupában találkozott két hónappal ezelőtt, akkor a szegediek 14-13-ra nyertek egy utolsó másodperces góllal. A Tisza-partiak a bajnokságban négy forduló után egy győzelemmel és három vereséggel állnak úgy, hogy az eddigi hét fellépésükből hármat el kellett halasztani a koronavírus miatt. Néhány szegedi játékosnak biztosan nem lesz ismeretlen a debreceni uszoda, hiszen többen is játszottak itt korábban. Boros Tamás egy, Palotás Gergely kettő, Somlai Tamás pedig három éven át erősítette a DVSE-t.

A DVSE öt idegenbeli mérkőzés után múlt héten a világsztárokat felvonultató Szolnokot fogadta. A hazaiak egy félidőn át állták a sarat. A találkozón két gólt szerző Stefanidesz Levente szerint ha azt a játékot tudják nyújtani szerdán a lefújásig, akkor meglehet az első győzelem a bajnokságban.

„Pozitívan állok a Szeged meccs elé, mivel itthon játszunk, ahol mindig jobban szoktunk játszani, mint idegenben, de nagyon nehéz találkozó lesz. A Szeged is biztosan készül ránk, mert tudják, hogy innen nehezen lehet elvinni a pontokat.” – mondta a fiatal átlövő.

Miroslav Bajin és csapata rendkívül fontos mérkőzés előtt áll. Fotó: Nagy Anita

 

Hasonlóan vélekedett a hazaiak vezetőedzője, Miroslav Bajin is, aki kiemelte, erre a mérkőzésre időzítették a formájukat.

„Úgy építettük fel az előző heteket, hogy a Szeged ellen lendüljünk igazán játékba. A Szolnok ellen két negyeden át kimagaslóan játszottunk, ezt kell átmentenünk a mostani ellenfelünkkel szemben is. Bízok a közönség szurkolásában, az előző találkozón is fantasztikus hangulatot varázsoltak az uszodába.” – fogalmazott a szakember.

A DVSE – Szeged bajnokit szerdán este negyed nyolctól játsszák a Debreceni Sportuszodában. A mérkőzésen kötelező lesz a maszk viselése!

Hajrá DVSE!