A Debreceni Karitatív Testület 2018-ban immár negyedik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját. A korábbi évekhez hasonlóan a DVSE vízilabdacsapata – több debreceni sportcsapat mellett- idén is csatlakozik a testület által szervezett akcióhoz. A tavalyi gyűjtési akció során 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert sikerült összegyűjteni.

A ,,Kék vödör” akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak 2018. december 6-tól december 21-ig, a Debreceni Sportuszodában (Debrecen, Zákány utca 4.) és a Debreceni Jégcsarnokban (Debrecen, Derék utca 33.) van lehetőség az adományok elhelyezésére nyitvatartási időben.

A szerdai sajtótájékoztatón Széles Diána alpolgármester elmondta:,, Ez a kezdeményezés szinte egyedülálló az országban. A szeretet és az összefogás él a városunkban, biztos, hogy ezúttal is jó helyre mennek az adományok. Sportolóink Debrecen arcai, így fontos, hogy közéleti szereplést is vállaljanak, de nemcsak a sportszervezetek, hanem a gazdaság szereplői is jelentős mértékben támogatják a Karitatív Testület akcióját, amire nagyon büszkék lehetünk- fogalmazott Széles Diána.

-Nagyon fontos dolognak tartom, hogy példát mutassunk, és felhívjuk a figyelmet az ilyen, és ehhez hasonló kezdeményezésekre. Sportolóként mi is rengeteg segítséget kapunk, most rajtunk a sor, hogy visszaadjunk ebből valamit. Rengeteg rászoruló juthat a Kék Vödör akció keretein belül tartós élelmiszerekhez, és ami még fontosabb, hogy nem csak az ünnepek alatt, de az új évben is. –mondta a DVSE csapatkapitánya, Kovács Gábor.