Szombaton elkezdi a középszakasz felsőházát a DVSE vízilabda csapata. A debreceni pólósok rögtön a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyeséhez, a Ferencvároshoz látogatnak.

Az elmúlt héten a Szolnok ellen aratott fantasztikus sikerével Miroslav Bajin együttese a negyedik helyen zárta az alapszakaszt, ezzel bejutott az OBI nyolc legjobb csapata közé. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Sportuszodában debreceni vízilabdacsapatnak talán még sosem sikerült ilyen erős ellenfelet legyőznie.

-Ez egy óriási előrelépés a klub életében, hiszen nagyon rég nem sikerült már legyőznünk a Szolnokot, ilyen erős kerettel felálló csapatot pedig talán sosem sikerült még megvernünk. Igyekeztünk felkészülni belőlük, és kihasználni a gyengepontjaikat, ami azt gondolom, hogy sikerült is. Nyilván ehhez kellett az is, hogy nekünk összejöjjenek a dolgaink, ők pedig sokat hibázzanak, de az első félidőben megszerzett előny végül kitartott. –emlékezett vissza a múlt heti bravúros győzelemre Kardos Sándor másodedző.

Nem sok ideje van a DVSE-nek az ünneplése, hiszen szombaton 17 órától a szintén világsztárokkal felálló Ferencváros otthonában van jelenésük. A zöld-fehérek az első helyen végeztek az alapszakasz A-csoportjában, ráadásul veretlenül. Sokat elmond Varga Dénesékről, hogy amellett, hogy nem találtak eddig legyőzőre, igazából megszorítani sem tudta őket senki. A legutóbbi fordulóban például a második helyen végző Eger otthonában nyertek négy góllal.

-A Ferencváros talán a bajnokság legerősebb csapata, de bármennyire is jó játékosok alkotják, azért nekik is vannak hibáik, amikből igyekszünk minél jobban felkészülni. A szakmai stábbal a helyszínen tekintettük meg az egyik mérkőzésüket, tisztességgel felkészültünk belőlük, és bár nem mi vagyunk az esélyesek, ha fegyelmezetten vízilabdázunk, akkor akár egy jó meccset is tudunk majd velük játszani. –zárta szavait a szakember.