Elnapolta a továbbjutást a DVSE vízilabdacsapata a Magyar Kupában. A pénteki Szentes elleni győzelmet délelőtt egy kiütéses sikerrel folytatta Miroslav Bajin együttese a KSI ellen, majd este egy fordulatos összecsapáson döntetlent játszottak a Szombathellyel.

A nap első mérkőzésén az élvonal újonca, a KSI volt a debreceni pólósok ellenfele. A mérkőzés nem tartogatott túl sok izgalmat, Kovács Gáborék már az első negyedben eldöntötték a mérkőzést. 5-1-es első nyolc perc után mindkét szakmai stáb bátran rotálhatta csapatát, a pénteken a Szentes ellen nagyon megizzadó hajdúsági kezdőcsapat így hamar pihenőt kaphatott. A fiatalok meg is hálálták a bizalmat, főleg a védekezés volt nagyon rendben, a DVSE kapuja az egész második félidőben érintetlen maradt. A kiütéses győzelemmel így már csak egy győzelemre kerültek a hajdúságiak a továbbjutástól.

Az esti összecsapáson a Szombathely volt az ellenfél, a tét pedig a biztos továbbjutás volt. Bár három percig egyik fél sem tudott betalálni utána rendesen egymásnak estek a csapatok. Ezt követően azonban beindult a gólgyártás, négy és fél perc alatt hat gól is esett, melyen egyenlő arányban osztoztak a csapatok (3-3). A második negyed derekán Dőry Farkas góljával már kettővel is meglépett a DVSE, de a szombathelyiek nem estek össze, sőt a nagyszünetig egy gólra zárkóztak (7-6).

A fordulás után sem a sziporkázó védekezésekről szólt a játék, a játékvezetők előszeretettel osztogatták a fórokat, a gárdák pedig nagyszerű lövőformát fogtak ki. Az öt gólig jutó Basara egyenlített a második félidőben, ezt követően felváltva estek a gólok. Négy egyenlítés után a negyedik negyedben fordított az AVUS (10-11), de Durik és La Rosa hamar hamar válaszolt. Újra egyenlített a Szombathely, sőt egy perccel a vége előtt ismét átvették a vezetést (12-13), de Vidovics az utolsó támadásból egalizált, megmentve ezzel a találkozót.

A Magyar Kupából való továbbjutás kérdése így a vasárnapi záró napra maradt, ám a DVSE kedvező helyzetből várhatja a folytatást. Bár Miroslav Bajin együttese a toronymagas esélyes Egerrel játszik, a Szombathellyel szemben jelenleg 11 góllal jobb a gólkülönbségük, ráadásul az AVUS-nak még a Szentes is le kell győznie.

DVSE – KSI 10-2 (5-1, 1-1, 2-0, 2-0)

DVSE: Kósik – Dőry 2, Vidovics 1, Kovács 1, Durík 2, La Rosa 1, Fekete 1 cserék: Bíró -Smitula, Macsi P., Zsilák 1, Oltean 1, Fejős, Macsi M.

DVSE – AVUS 13-13 (3-3, 4-3, 3-3, 3-4)

DVSE: Kósik – Smitula 1, Dőry 2, Durik 2, Vidovics 1, Kovács -, Macsi P. 2 cserék: Fekete 2, Somorjai, La Rosa 2, Dienes, Fejős 1, Macsi M.