Szerdán 17 órától Miskolcon vendégszerepel a DVSE vízilabdacsapata az OBI 5-8. helyéért kiírt keresztjátékának első mérkőzésén. Nincsenek könnyű helyzetben Miroslav Bajin tanítványai, hiszen ahhoz, hogy az ötödik helyért játszhassanak, háromszor is le kellene győzni a jóval esélyesebb borsodiakat.

Egy gólon múlt a debreceni pólósok 6. helye a bajnokság felsőházában, hiszen a Budapesti Honvéd otthonában egy pontszerzés is elég lett volna ehhez. A mérkőzést azonban 11-10 arányban a fővárosiak nyerték, így a DVSE a 8. helyről várhatta a folytatás. Ez az eredmény egyben azt is jelentette, hogy az 5. helyezett MVLC lesz a hajdúságiak ellenfele a keresztjátékban. A párharc 7 pontig tart, de mivel a csapatok hozzák az egymás elleni eredményt az alapszakaszból, így 6-0-s miskolci előnyről indulnak a felek.

-Sajnos a nehezebb ágra kerültünk, a Miskolc egy nagyon komoly csapat, ráadásul az egymás elleni eredménynek köszönhetően nem állunk túl jól. Ennek ellenére nem fogunk feltartott kézzel kiállni, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Debrecenbe hozzuk a következő mérkőzést. –vélekedett az esélyekről a mérkőzés előtti napon a 30. születésnapját ünneplő Kovács Gábor.

A két együttes a szezon során már négyszer is találkozott egymással, a bajnokság alapszakasza mellett a Magyar Kupa negyeddöntőjében is megmérkőztek a felek. Mind a négy találkozó után a PannErgy-MVLC-Miskolc örülhetett, ráadásul egyedül az idegenbeli bajnokin volt esélye a pontszerzésre a cívisvárosiaknak, ahol csak az utolsó negyedben tudtak ellépni Szőke Szabolcsék.

-Sok múlhat az első mérkőzésen, ha nyerni tudnánk Miskolcon, az óriási lökést adhat a továbbiakra. Nem állítom, hogy az ötödik hely megszerzése lenne a realitás, de ezért szép a sport, hogy a lehetetlennek tűnő dolgokat is meg lehet benne valósítani. –zárta szavait a csapatkapitány.