Péntektől vasárnapig a Magyar Kupában lesz érdekelt a DVSE vízilabdacsapata. Miroslav Bajin együttese három nap alatt négy mérkőzést játszik Egerben, és jó eséllyel pályázik a továbbjutást érő első két hely valamelyikére.

A balul sikerült tatabányai szezonkezdés után hazai pályán már javítottak a debreceni pólósoknak, és ha a vártnál nehezebben is, de 8-7-re sikerült legyőzniük az Újpestet. Bár a hajdúságiak a mérkőzés folyamán többször is elhúztak három góllal, a fiatal vendégek nem adták fel, így az utolsó percekben több labdájuk is volt az egyenlítéshez.

-Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy kemény csata lesz az UVSE elleni. Ha fizikálisan nem is voltak a legerősebbek, a gyorsaságukra alapozva rengeteget mozogtak támadásban. Még mindig vannak hibáink, de a védekezésünk kezd összeállni, ezt időszakosan bizonyítottuk is legutóbb. Viszont a támadásokban még nagyon pontatlanok vagyunk, türelmesebbnek kell lennünk, és mivel nagy volt a játékosmozgás a keretben, ezért még össze is kell érnie a játékunknak. –mondta a hazai győzelem kapcsán Fejős Róbert.

A bajnokságban ezúttal nem rendeznek mérkőzéseket a hétvégén, mégpedig a Magyar Kupa első fordulója miatt. Az elmúlt héten a szövetség megtartotta a sorsolást, a DVSE pedig az Egerrel, a Szentessel, a KSI-vel és a Szombathellyel került egy csoportba. A találkozókat péntektől vasárnapig rendezik az egri Bitskey Aladár Uszodában, mely után az első két csapat jut tovább a negyeddöntőbe.

-Szeretnénk továbbjutni a kupában, és azt gondolom, hogy a sorsolásnak köszönhetően ez egy teljesíthető célkitűzés, ugyanakkor ehhez a legjobbunkra lesz szükség. A Szentessel már játszottunk a tatabányai felkészülési tornán, úgyhogy nem lesznek ismeretlenek számunkra. Akkor megvertük őket, és bár egy tétmeccs mindig teljesen más, szeretnénk ezúttal nyerni. A KSI az Újpesthez hasonlóan egy nagyon fiatal, agilis csapat, akik be akarják bizonyítani, hogy nem véletlenül jutottak fel az első osztályba, biztos vagyok benne, hogy eredménytől függetlenül végig keményen fognak küzdeni. A Szombathely hozzánk hasonlóan átalakult a nyáron, de tavalyról van némi támpontunk, hogy milyen játékot játszanak. Szeretnénk megnyerni az első három meccset, ezzel bebiztosítani a továbbjutást, hogy az Eger ellen már felszabadultan játszhassunk. Nagy megtiszteltetés lesz a nemzetközi porondon is szereplő házigazdákkal megmérkőzni, nem adjuk fel előre, szeretnénk egy jó meccset játszani velük. –vélekedett az esélyekről a center.

BENU Férfi Magyar Kupa C-csoport, Eger:

2018.10.26. 19:45 Metalcom Szentes – DVSE

2018.10.27. 10:30 DVSE – KSI

2018.10.27. 18:30 DVSE – AVUS

2018.10.28. 13:30 DVSE – ZF Eger