Két meccs, egy-egy egygólos vereség és gyõzelem. Ez a mérlege az elmúlt hétvégének a DVSE serdülõinél. Egerben a hazaiak a sikerüknek köszönhetõen  – remélhetõleg csak ideiglenesen – megelõzték a debrecenieket.

 

A DVSE serdülõi május 25-én két nagyon szoros meccset játszottak Egerben, ahol a hazaiaktól sajnos egy góllal kikaptak, míg a miskolciakat ugyanennyivel megverték. A vereségnek a tabellára nézve is volt változtató hatása, mivel a minket legyûrõ Eger így elénk lépett, ám semmi vész, még van két olyan forduló a rájátszásból, amikor összeakadunk velük, vagyis van rá mód, hogy visszavágjanak Bartók Péterék. 

Az elsõ ilyen revánsra azonban egy kicsit várni kell, mert az eredeti tervekhez képest nem június 1-én, hanem – a kazincbarcikai uszoda foglaltsága miatt – vélhetõen egy hétre rá feszülhetünk neki legfõbb riválisunknak. Cél továbbra is a bajnoki elsõség megszerzése!

A harmadik, befejezõ fordulóra itthon, Debrecenben, szabadtéri medencében kerül sor, méghozzá június 22-én.

 
Debreceni VSE – ZF Eger
6-7 (0-2, 1-1, 4-3, 1-1)
 
DVSE: BARTÓK P. – KUPÁS Z. 1, Kovács T., SZABÓ B. 4, Oláh B., Árva E., Lõrincz T. Cserék: Varga P. 1, Papp D., Molnár M., Bánfi Cs., Gyõry P. Edzõk: Éder Zsolt, Kardos Sándor.
 
Gól emberelõnybõl: 10/0, ill. 6/2.
Gól ötméteresbõl: 3/2, ill. 1/0.
 
Edzõi értékelés: Adtunk egy negyednyi elõnyt az egrieknek. Védekezési hibából az ellenfél elsõ kapura lövésébõl gólt kaptunk, ami megzavarta a csapatot és azonnal elszállt a bátorságunk. Fõleg igaz ez meghatározó embereinkre. Irányítónkat Kovács Tamást két perc után cserével kiállították egy bekapott rúgás utáni "elszólásért". Erre a sorsra jutott csapatkapitányunk, egyébként gólerõs centerünk Árva Endre is a harmadik negyed elején rúgásért. Oláh Balázs, aki talán az egész mezõny leggyorsabb játékosa az árnyékának is az árnyéka volt. A rendkívül tehetséges, jó adottságú Varga Peti pedig hibát hibára halmozott. A többiek emberfeletti munkát végeztek. Kiemelkedõen játszott Szabó Bence (4 gólt is lõtt), Bartók Peti a kapuban uralta a helyzetet, Kupás Zoli védekezésben és támadásban is átlagon felül teljesített, Lõrincz Tamás is nagyszerûen játszott, de a gólokkal adós maradt. Az utolsó percben kétszer is kezünkben volt az egyenlítés lehetõsége, de a szerencse elpártolt tõlünk. Nyernünk kellett volna. Erre két adat: 10 emberelõnyt és 1 büntetõt hagytunk ki.
 
Debreceni VSE – VUK Miskolc
12-11 (2-2, 4-3, 4-2, 2-4)
 
DVSE: BARTÓK P. – KOVÁCS T. 2, Wanda Sz. Gyõry P., Oláh B. 1, ÁRVA E. 4, Varga P. Cserék: LÕRINCZ T. 2, KUPÁS Z. 2, Szabó B. 1, Papp D., Molnár M., Bánfi Cs., Kiss A. (kapus). Edzõk: Éder Zsolt, Kardos Sándor.
 
Gól emberelõnybõl: 6/4, ill. 8/3.
Gól ötméteresbõl: -, ill. 2/1.
 
Edzõi értékelés: Gyakorlatilag pihenõ nélkül játszottuk a mérkõzést. Elsõsorban pszichikailag kellett felnõni a feladathoz, hiszen az elõzõ egy góllal elvesztett mérkõzés rossz hangulata még bennünk volt. Szerencsére jól dolgozták fel a fiúk a fejmosást, és azok akik az elõzõ meccsen tudásuk alatt játszottak most megmutatták, hogy nem felejtettek el vízilabdázni. Árva Endre csapatkapitányhoz méltóan bekezdett, csapatunk elsõ 4 gólját õ lõtte. Kovács Tomi is jól és gólerõsen játszott, bár a védekezése gyengébb volt a szokottól. Kupás Zoli és Lõrincz Tomi fontos pillanatokban lõtték góljaikat, 4-5 után az õ góljaikkal sikerült elhúznunk 8-5 -re és ezzel a csapat is megnyugodott. Bartók Peti megint magabiztos volt, büntetõt is hárított. 12-8 után a végén kissé kiengedtünk, de gyõzelmünket nem fenyegette veszély.

Az Egerben még lejátszott hármadik mérkõzés: 
VUK Miskolc – ZF Eger 3-13 (2-3, 0-1, 1-4, 0-5)