A listavezető A-HÍD OSC Újbudához látogat a DVSE vízilabdacsapata a bajnokság 6. fordulójában. A szombaton 19 órától kezdődő találkozó toronymagas esélyesei a fővárosiak, Miroslav Bajin együttesétől már egy szoros mérkőzés is bravúr lenne.

Az OSC eddig mind az öt mérkőzését megnyerte a bajnokságban, méghozzá nem is akárhogyan, a tabella második felét kivétel nélkül kiütötték Erdélyi Balázsék. A Vasast 17-6, a Kaposvárt 21-3, a Tatabányát 14-3, az UVSE-t pedig 22-3 arányban győzték le. A bajnokesélyes Szolnok sem tudta őket megállítani, egy nagyszerű második félidőnek köszönhetően végül 10-8-as győzelmet arattak idegenben.

A DVSE a tatabányai fájó vereség után szépen hozta a győzelmeket a közvetlen riválisokkal szemben, így jelenleg a felsőházi rájátszást érő negyedik helyen állnak. Ugyancsak bizakodásra adhat okot, hogy a debreceniek bejutottak a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, ahol ugyan elvéreztek a Miskolccal szemben, de tekintve, hogy már nagyon régen jutottak ilyen messzire, ez is megsüvegelendő teljesítmény. A borsodiak elleni kupacsata, és a bajnokságban elszenvedett vereség ugyanakkor jelezte, hogy a közvetlen elittel még nincsenek egy súlycsoportban a hajdúságiak. A múlt heti betegséghullám már a múlté, Miroslav Bajin várhatóan mindenkire számíthat majd. Céljuk nem lehet más, mint egy szoros mérkőzés, és a tisztes helytállás, a győzelem már-már csodaszámba menne.