A sikeres Magyar Kupa hétvége után újra a bajnokságban bizonyíthat a DVSE OBI-es vízilabdacsapata. A debreceni pólósok szerdán 19 óra 30 perctől fogadják a Vasas Plaket együttesét a Sportuszodában.

Péntektől vasárnapig Egerben, a Magyar Kupa selejtezőiben volt érdekelt Miroslav Bajin együttese. Az ötcsapatos tornán a hajdúságiak a házigazda Eger mögött a második helyet szerezték meg, így bejutottak a sorozat negyeddöntőjébe.

-A második kalapból sorsoltak minket, ami tavaly elért nyolcadik helynek volt köszönhető, így egy olyan csoportba kerültünk, ahonnan lehetőség nyílt a továbbjutásra. Nagyon fárasztó volt ez a hétvége, az utolsó mérkőzésen már látszott, hogy elkészültünk az erőnkkel, de a küzdeni akarással elégedett voltam. A védekezéssel még sokat kell foglalkoznunk, mert a Szentes, a Szombathely és az Eger ellen is sok gólt kaptunk. Összességében elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, remélem, hogy a továbbjutás pozitív hatással lesz az előttünk álló mérkőzésekre. –értékelte a továbbjutást Miroslav Bajin vezetőedző.

Hiába játszott kevesebb, mint 48 óra leforgása alatt négy mérkőzést is a DVSE, nincs megállás, szerdán már fontos bajnoki vár rájuk. Kovács Gáborék szerdán a Vasast látják vendégül, akikkel szeptemberben a hazai rendezésű HBZ Kupán már találkoztak, és 16-9 arányban le is győzték őket.

-A Vasas hozzánk hasonlóan nagy átalakuláson ment keresztül a nyáron, így nekik is össze kell még szokniuk. A felkészülés során már játszottunk velük kétszer is, de egyik mérkőzésből sem szabad kiindulni, ugyanis a HBZ Kupán például hiányzott a legjobb játékosuk. A védekezés kulcsfontosságú lesz, de sok gyakorlás kell még ahhoz, hogy automatikussá váljanak azok az elemek, amiket szeretnék látni. Bizakodom benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot, és remélem a hétköznapi időpont ellenére sokan fognak buzdítani bennünket. -zárta szavait a szakember.

Az angyalföldiek két vereséggel kezdték a szezont, melyből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, ugyanis a Szolnok és az OSC egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből. A DVSE ötvenszázalékos mérlegén igyekszik majd javítani a harmadik fordulóban.