Szívvel-lélekkel küzdött, mégsem jött össze a pontszerzés a DVSE-Master Good együttesének a BVSC-Zugló ellen. Habár a hazaiak a sérülés- és betegséghullám ellenére mindent megtettek a pontszerzésért, végül háromgólos vereséget szenvedtek az alapszakasz ötödik helyén végző fővárosiakkal szemben.

Lelkileg és testileg is nehéz napok álltak a mieink mögött, csapatunk azonban mégis úgy állt bele a mérkőzésbe, mintha nem lenne holnap. A bennmaradás érdekében a pontszerzés is nyomta a debreceniek vállát, éppen ezért látszott a játékosokon az első perctől kezdve, hogy a papírformát borítva, csodát szeretnének véghez vinni a Zákány utcán.

A csapatkapitány Smitula Gergő emberelőnyös gólja meg is adta az alaphangot, melyre hárommal válaszolt az elmúlt években élcsapattá avanzsáló BVSC. Bő két perccel a játékrész vége előtt Kósik Soma védte a tokiói olimpiai bronzérmes Pásztor Mátyás büntetőjét, az első negyedet pedig végül Fülöp Bence találata zárta le – kiváló játékosunk úgy vállalta a játékot, hogy tegnap még edzeni sem tudott. (2-3)  

(A csapatkapitány Smitula Gergő nyitotta a hazai gólok sorát. Fotó: Nagy Anita)

Három gólt hozott a második nyolc perc. A zuglóiak voltak eredményesek elsőként, melyre Macsi Martin válaszolt egy tetszetős akciógól után. A félidőben belátható távolságon belül, két góllal vezetett Kemény Kristóf csapata. (3-5) 

Fordulás után a debreceniek sokáig nem találták a BVSC játékának ellenszerét, így a negyed közepén három gólosra hízott ellenfelünk előnye. A játékrész egyetlen gólját Fülöp Bence szerezte, négy vendég találat ellenében. (4-9)

A záró felvonásban az utolsó energiáját is mozgósította a házigazda és az utolsó percekben visszajött a találkozóba. Somlai Tamás kétszer avatta fel Györke Zsolt kapuját, majd Stefanidesz Levente és Smitula Gergő növelte a debreceni gólok számát. A bajnokit Korbán Richárd előnygólja zárta le, beállítva a 12-9-es végeredményt.

E.ON Férfi OB1, 23. fordulóból elhalasztott bajnoki mérkőzés
DVSE-Master Good – BVSC-Zugló 9-12 (2-3, 1-2, 1-4, 5-3)
Gólszerzők: Fülöp 2, Somlai 2, Smitula 2, Stefanidesz, Macsi M., Korbán, ill. Pásztor 4, Ágh 3, Gyárfás 2, Csapó, Nagy M., Batizi

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a BVSC-nek. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk és minden tőlünk telhetőt megtettünk a siker érdekében. Azt éreztem kívülről, hogy ezt a meccset nem nyerhetjük meg. Emiatt is mérhetetlenül csalódott vagyok.”

Kemény Kristóf, vezetőedző, BVSC-Zugló
„Gratulálok mindkét csapatnak, egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Szeretném kiemelni a DVSE játékát, egyre inkább látszik az itt folyó komoly szakmai munka. Korábban találkoztunk a Magyar Kupában, ahol jóval nagyobb arányú győzelmet arattunk és ősszel is könnyebben nyertünk, most viszont nagyon megnehezítették a dolgunkat. Örülök, hogy a győzelemmel bebiztosítottuk az ötödik helyet, várjuk a rájátszást.”

A DVSE-Master Good a következő bajnokiját – amely szintén egy elhalasztott találkozó a 13. fordulóból – az FTC Telekom ellen játssza a Népligetben.
Hiszünk bennetek Srácok!

 

 

Higgyük el!

2022. március 21. - 20:04