A Magyarország Kormánya által meghozott rendkívüli jogrend, és a pénteki miniszterelnöki tájékoztatás hatására a DVSE vezetősége úgy döntött, hogy a koronavírus veszélyeire való tekintettel átmenetileg szünetelteti csapatai edzéseit. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Magyar Vízilabda Szövetség a versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvényét március 13-tól visszavonásig szünetelteti.

Az ideiglenes intézkedések a felnőtt és az utánpótlás csapatainkra is vonatkoznak, a fejleményekről hivatalos honlapunkon és Facebook oldalunkon adunk tájékoztatást. A kialakult helyzetről Miroszlav Bajin, a felnőtt csapat vezetőedzője, és az utánpótlás szakmai igazgatója is elmondta a véleményét:

-Mindannyiunk számára nagyon fontos a vízilabda és az edzések, de ebben a helyzetben a családunk és az egészség az első. A vezetőséggel meg kellett hoznunk ezt a felelősségteljes döntést, hiába szeretnénk, ha gyerekek és a felnőttek is sportolnának, jelenleg erre most nincs mód. Hiába összetartóak a csapataink, most arra kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint az edzések helyett se találkozzanak egymással. Össze kell most mindenkinek fognia, fegyelmezetten betartani a szabályokat, mert csak így lehet esélyünk megnyerni ezt a háborút.