A pontszerzés reményében ugrik medencébe a hétvégén a DVSE vízilabdacsapata. Az együttes a masszív középcsapatnak számító Eger csapatát látja vendégül a Debreceni Sportuszodában. Habár az összecsapás esélyesei a vendégek, a debreceniek szeretnének meglepetést okozni.

Az olimpiai selejtezők miatti egy hónapos bajnoki szünet után hamarosan újra tétmérkőzést játszhatnak a DVSE vízilabdásai. Az együttes persze így sem unatkozott az elmúlt időszakban. Mivel a keret java része fiatalokból áll, többen is a Komjádi kupában szerepeltek. A debreceniek végül a regnáló bajnok Vasastól kaptak ki 10-8-ra egy végletekig kiélezett mérkőzésen a negyeddöntőben. A rangadó jó felvezetése volt az Eger elleni bajnokinak.

A Vasas az egy nagyon úszós csapat volt, volt egy két játékos, aki egész négy negyeden keresztül végig nyomta. De hát az Egerben is vannak ilyen játékosok, így legalább ilyen iramra számítok. Az elmúlt hetekben végigcsináltunk egy mikrociklust, sokat úsztunk és labdás gyakorlatokat is végeztünk. Készen állunk az Eger elleni bajnokira.” – nyilatkozta a Komjádi kupában és felnőtt együttesben is meghatározó játékosunk, Krasznai Bendegúz.

(Krasznai Bendegúz bízik a jó újrakezdésben. Fotó: Nagy Anita)

A felek első mérkőzése gólzáporos mérkőzést hozott szeptemberben, akkor a hazaiak 17-10-re győzték le Miroslav Bajin együttesét. A hetedik helyen álló Eger idén masszív középcsapatnak számít, kilenc győzelem mellett három döntetlen és hét vereség a mérlegük. Az összecsapás azért is lesz pikáns, mert a vendégeknél több ismerős arc is szerepel: Kovács Gábor, aki a tavaly még a DVSE csapatkapitánya volt, illetve Rádli Rajmund és Telegdy András.

A debreceniek az elmúlt hetekben rengeteg új játékelemet gyakoroltak, amivel szeretnék meglepni ellenfelüket.

(Miroslav Bajin vezetőedző több új taktikai elemmel bővítette csapata játékát. Fotó: Nagy Anita)

Jól sikerült a felkészülés, sokat tudtunk készülni és egészen új, speciális dolgokat is gyakoroltunk. Tisztában vagyunk vele, hogy az Eger az esélyesebb, ettől függetlenül minden tőlünk telhetőt megpróbálunk megtenni a vízben, szeretnénk meglepni őket.” – vélekedett Miroslav Bajin.

A DVSE – Tigra-ZF-Eger bajnokit szombaton délután négy órától játsszák a Debreceni Sportuszodában.

Hajrá DVSE!