Nagy tervekkel vág neki az előttünk álló idénynek a DVSE serdülő és ifjúsági csapata. A legnagyobbak tavaly egészen a nagydöntőig meneteltek és előbbiek is hangzatos sikereket értek el, elsősorban a tavaszi szezonban. Ezt a formát szeretné folytatni idén is a két korosztályos együttes a kiemelt országos bajnokságban. A szezonbeli tervekről beszélgettünk Kádár Kálmánnal, a serdülő és az ifjúsági csapat vezetőedzőjével.

– Már csak egyet kell aludni és végre elrajtol a bajnoki idény. Mennyire vártátok már ezt a napot?

– Természetesen nagyon vártuk már, hogy eljöjjön ez a nap. Nagyom sok munka van mögöttünk, hiszen július óta dolgozunk együtt. Az elején még nem volt teljes a létszám, de szép lassan mindenki megérkezett a vakációról és beállt a sorba. Utólag visszatekintve nagyon jól sikerült az alapozásunk. Sok volt az egymás közötti játék és edzőmeccseket tudtunk játszani Miskolcon és Szentesen is.

– Tavaly is tiéd volt mindkét korosztályos csapat. Most eggyel előrébb lépett mindenki, milyen a mostani játékosállomány?

– Ígéretes társaság gyűlt össze hálistennek erre az évre is. Ezek a srácok már évek óta egymással játszanak, így ahogy telnek az évek, úgy érnek ők is egyre jobban össze. A nagyobbaknál fontos szempont, hogy – csakúgy, mint az előző évben – idén is tudjunk néhány játékost feladni a felnőttek közé. Jó látni, hogy már a szezon elején számítanak rájuk: Fedac Dominic -aki az első gólját is megszerezte a BVSC elleni kupameccsen-, Mercs Dániel, Pataki Ábel és az U17 EB bronzérmes Kis Ferenc is ott lehet majd a bő keretben. Folytatjuk a megkezdett utat, hiszen a DVSE célja, hogy a felnőtt csapatban rendszeresen szerepeljenek saját nevelésű pólósok.

(Reméljük, Kádár Kálmánnak idén is sok oka lesz az örömre.)

– Az előző szezonban a nehézkes kezdés után az idény második felére egy mindenkire veszélyes serdülő és ifi csapat állt össze. Idén mik lehetnek a reális célok?

– Mindkét korosztálynál szeretnék egy ütőképes, szívvel-lélekkel küzdő csapatot látni. Az erős középmezőny lehet a cél és szerintem benne van a potenciál a csapatban, hogy ezt véghez is vigyék.

– Szolnokra utaztok elsőnek a bajnokságban, ahol minden ellenfélnek nehéz a dolga.

– A szolnokiak hosszú idő óta az egyik legjobb utánpótlással rendelkeznek, így tényleg nem lesz egyszerű a dolgunk. Az első meccseken azt várom el az együtteseimtől, hogy jól játsszunk, betartva a taktikai utasításokat. Szépen fokozatosan szeretnénk élesedni, hiszen nem a bajnokság elején kell csúcsformában játszani, hanem akkor, amikor a legfontosabb.

Hajrá DVSE!