A július végén Bulgáriában megrendezett U15-ös Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett a magyar fiú válogatott, melynek oszlopos tagja volt a debreceni Kis Ferenc is. Bár hivatalosan még a pihenőidejét kellene töltenie, a kedd délelőtti Vasas elleni edzőmérkőzésen már játékra jelentkezett. Ennek kapcsán beszélgettünk az ifjú tehetséggel.

-Még mindig nagyon szokatlan érzés, hogy Európa-bajnoknak mondhatom magam, ugyanakkor tetszik is, hogy bármerre járok, rengetegen gratulálnak. Az Eb-t megelőző évben játszottunk több nemzetközi tornát is, amin mindig elsők vagy másodikok lettünk, így kellő önbizalommal érkeztünk Bulgáriába is. Előzetesen egyértelműen az aranyéremért mentünk, ami szerencsére össze is jött, de még mindig nehéz felfogni, hogy mekkora tettet is hajtottunk végre. –mondta a kontinenstornáról a játékos.

A DVSE OBI-es csapatában már-már hagyomány, hogy évről-évre lehetőséget kapnak a saját nevelésű játékosok. Kis Ferenc még csak most kezdi meg első serdülő évét, tehát az utánpótlás korosztályokban még mindig van négy éve. Ennek ellenére a szakemberek már most fényes jövőt jósolnak neki.

-Egyértelmű célom, hogy egyszer bemutatkozhassak az OBI-ben a DVSE csapatával, de ehhez sokat kell fejlődnöm játéktudásban és fizikálisan is, valamint rengeteg tapasztalatra kell még szert tennem. Remélem néhány éven belül sikerül eljutnom a nagycsapat kapujáig, szerencsére van előttem pozitív példa bőven. Fekete Gergőre mindig is felnéztem, az az út, amit eddig ő bejárt, az engem is motivál. –folytatta a még mindig csak 15 éves tehetség.

Mivel 2004-ben született, ezért hivatalosan még csak most lett serdülőkorú, ugyanakkor az előző idényben már komoly perceket töltött a medencében a serdülők között. Azt viszont ő is elismerte, hogy teljesen nem sikerült kihoznia a maximumot az előző idényből.

-A tavalyi szezonban nem ment úgy a játék, ahogy szerettem volna, így utólag érzem magamon, hogy tehettem volna többet a sikerért, lehettem volna motiváltabb is. Az Ibolya utcai Általános Iskolából most fogok átmenni a Szent József Gimnáziumba, ahol a sporttagozaton remélhetően még inkább minden adott lesz a fejlődésemhez, és ahhoz, hogy OBI-es vízilabdázó lehessek. –zárta szavait az Európa-bajnok pólós.