Az UVSE kettős győzelemmel jutott a Komjádi Kupa legjobb négy csapata közé, miután Debrecenben egy, Budapesten pedig négy góllal bizonyultak jobbnak. Fekete Gergőék ennek ellenére végig nyílttá tudták tenni a párharcot, s végül a második mérkőzés utolsó negyedében dőlt csak el a továbbjutás sorsa.

A sikeresen teljesített miskolci selejtező után a hétvégén már a Komjádi Kupa negyeddöntőjében volt érdekelt a DVSE. Az Újpest elleni párharc első találkozóját szombaton Debrecenben, míg a visszavágót egy nappal később a fővárosban rendezték.

Az első összecsapáson nagyon álmosan kezdtek a debreceniek, a szinte teljes OBI-es kerettel érkező újpestiek négygólos előnyt szereztek a félidőre. Nem adták fel a hajdúságiak, az öt gólig jutó Fekete Gergő vezérletével visszajöttek a mérkőzésbe, s a záró felvonásban már labdájuk is volt az egyenlítéshez. A legfontosabb pillanatokban azonban a vendégek koncentráltak jobban, így egygólos előnnyel várhatták a budapesti mérkőzést.

Nagyon kevés idejük volt a regenerálódásra a feleknek, hiszen 15 órán belül már a Komjádiban csaptak össze a csapatok. A fáradtság rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, mindkét együttes sok hibával játszott. 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, sokáig teljesen nyílt volt a találkozó és a továbbjutás sorsa is. A mélyebb rotációs lehetőségekkel rendelkező Újpest a második negyed derekán ritmust tudott váltani, a hajdúságiak pedig közel két negyedig nem tudtak betalálni. A találkozót végül négy góllal a lila-fehérek nyerték, így megérdemelten jutottak az elődöntőbe, de a végig nagyot küzdő debrecenieket is dicséret illeti, hiszen egyenrangú ellenfelei voltak a kiírás egyik legnagyobb esélyesének.

DVSE – UVSE Hungest Hotels 10-11 (1-3, 1-3, 5-3, 3-2)

DVSE: Bíró – Oltean 1, Nagy, Horváth, Fekete 5, Zsilák, Macsi M. csere Kovács, Somorjai S. 1, Farkas, Kardos, Rádli 2, Krasznai, Tőzsér.

UVSE Hungest Hotels – DVSE 9-5 (2-1, 3-2, 0-0, 4-2)

DVSE: Bíró – Somorjai S., Horváth, Fekete, Zsilák 1, Rádli 1, Macsi M. 1 csere: Oltean, Kovács, Nagy, Farkas 1, Kardos, Krasznai, Tőzsér 1.

Miroslav Bajin: A Komjádi Kupa egyik, hanem a legerősebb csapatával kerültünk össze, az Újpest gyakorlatilag egy OBI-es csapattal állt fel. Bár volt két fontos hiányzójuk, nagyon mély a keretük, tudtuk, hogy szinte tökéletesen kell játszanunk, ha győzni akarunk. A hazai meccsen nem kezdtünk jól, a fórokat gyengén használtuk ki és pontatlanok voltunk. A fordulás után rendeztük a sorokat, visszajöttünk a mérkőzésbe, és meg volt az esélyünk az egyenlítésre is, de ez sajnos nem sikerült. A visszavágóra úgy utaztunk, hogy szeretnénk ledolgozni a hátrányunkat, így nagyon nagy energiákat mozgósítottunk az elején. Sajnos 1-0 után ziccert, ötméterest és egy fórt is hibáztunk, így nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni. 3-3 után sokáig a védekezés dominált mindkét oldalon, de sajnos ezután elfáradtunk, és az újpest végül megérdemelten nyert. Sajnálom, hogy csak egy csapat juthatott be a négy közé, szerintem mindkettőnek helye lett volna ott. Az Újpest mellett szeretnék gratulálni a férfi és a női válogatottunknak az Eb szerepléshez.

Ruhacsomagok

2020. január 27. - 9:12