Az elmúlt hétvégén kezdetét vette a 2003-as születésű, és fiatalabb vízilabdás palánták részére kiírt Baby Bajnokság, melynek versenysorozatában rendre hét csapat néz majd farkasszemet egymással, és küzd az elsőségért – a DVSE mellett a Szombathely, az Eger, az FTC, az UVSE, a BVSC, valamint a HPVK együttese. A Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület legifjabb sportolói, Michele Giorgetti Pólósulis apróságai a fővárosban mutatkoztak be életük első honi megmérettetésükön. 


Baby Bajnokság, 1. forduló

Budapest, 2013.09.28.

 

FTC – DVSE 11-6 (5-1, 1-0, 4-2, 1-3)

Vezette: Kapcsó István.

DVSE: Mercs D. – Nagy B., Mészáros P., Balogh B. 5, Demény M., Fedác D. Csere: Tőzsér D., Báthori T. B., Bujdosó Zs., Barta T., Vigh G. 1, Borsi I., Pataki B. Edző: Michele Garalti Giorgetti.

 

DVSE – UVSE 10-12 (2-3, 2-2, 3-4, 3-3)

Vezette: Wolf Dávid.

DVSE: Mercs D. – Tőzsér D., Bujdosó Zs. 1, Barta T. 1, Vigh G. 1, Borsi I. 1. Csere: Báthori T. B., Nagy B., Mészáros P., Balogh B. 3, Demény M., Fedác D. 2, Pataki B. Edző: Michele Garalti Giorgetti.

 

Michele Garalti Giorgetti: – A gyermekek zöme hazai küzdelemsorozatban most mutatkozott be először, több fiatalnak pedig ez volt élete első éles, hivatalos megmérettetése, melyhez szívből gratulálok! Ha az első mérkőzés első negyedét nem nézem, akkor azt kell, hogy mondjam, háromesélyes derbiken szoros csatákat vívtunk. Nagyon izgultak a srácok, ennek következtében pedig kapkodtak és rengeteget hibáztak, így a hétvége egyetlen negatívuma a két végeredmény volt, ami véleményem szerint fontos, de ami még lényegesebb ezen a szinten, az a fiatalok fejlődése. Úgy láttam, hogy közel hasonló szinten vagyunk a riválisainkkal, ami nagyon biztató lehet a jövőre, persze sok múlik a szerencsén, és sok minden máson.