A Nyíregyháza nem tudott résztvenni a pénteki utolsó fordulón, a ZVK azonban ott volt, õket viszont sikerült megvernie a DVSE Gyerek 1-nek ('93-'94-esek), ami bajnoki címet eredményezett a Területi Utánpótlás Bajnokságban. A néhány lányt is bevetõ sportszerû vendégeket leginkább az utolsó negyedben mutatott ellenállhatatlan támadójátékkal gyûrtük le. GRATULA A CSAPATNAK!

 

 
BAJNOKCSAPAT
 
Június 20.
Debrecen, 50 nézõ. Vezette: Madarasi Gyula.
 
Debreceni VSE – Zempléni Vízilabda Klub
10-5 (1-1, 1-0, 3-2, 5-2)
 
DVSE: SAJGÓ LÁSZLÓ – KÕRÖSI MÁRTON, SZABÓ BENCE 2, SZABÓ MÁTYÁS, LÕRINCZ ZSOMBOR, RÓZSA BENCE 4, VARGA PÉTER 2. Cserék: KISS ANDOR kapus), NAGY BÁLINT, MOLNÁR MÁRTON 2, KISS JÁNOS, PÉTER DÁVID, ÖRDÖG NORBERT, BUZÁS NORBERT. Edzõ: ÉDER ZSOLT, KARDOS SÁNDOR.

Edzõi értékelés késõbb, ám Éder Zsolt annyit azért gyorsban elmondott, hogy az éves teljesítményéért az egész gárdát megdicséri, ezen a találkozón pedig – bár a honlap mindenkit nagybetûvel írt – külön kiemeli Sajgó Laci, Varga Peti, Szabó Bence és Rózsa Bence játékát.

A meccsrõl készült képes anyag ma este a Debrecen Televízió Hajrá címû mûsorában (19 óra) és az Alföld Televízióban szintén ma, hasonló idõpontban, a Híradóban látható.

A Nyíregyháza sajnos sérülések, elutazások és egyéb problémák miatt nem tudott eljönni a debreceni utolsó fordulóra, így az õ meccseiket vélhetõleg – az õ szemszögükbõl nézve – 0-5-ös végeredménnyel fogják jóváírni a szövetségben mind ellenünk, mind a zempléniek ellen.
 
 
A pénteki DVSE – ZVK meccs, amely a területi bajnokság ’93-’94-es korcsoportjának bajnoki címérõl volt hivatott dönteni, a mieink, egy Szabó Bence nevéhez fûzõdõ, ötméteresbõl elért találatával indult, a saját góljainkat tekintve. Ebben a negyedben az ellenfél, vagyis a ZVK is betalált, ám többször nem voltak eredményesek az együttesek, így mondhatjuk, hogy puhatolózva kezdtek a csapatok. Ezután sem esett sok gól a második felvonásban, ám nekünk örömteli volt, hogy a vendégek egyszer sem zörgették meg a kéztörése után igencsak jó produkcióval elõrukkoló Sajgó Laci hálóját.

 
Ami ezután történt, már jobbára a hazaiakról szólt. Zúgott a lelátón a szép számú – és ami nagy pluszt adhatott a srácoknak, hangos – szurkolóhad ovációja, s eközben a mieink elkezdték a gólgyártást. Igaz, a vendégek becsülettel küzdve a nyakunkon tudtak maradni, ám a negyedik negyedben már nem volt mese. Amikor Rózsa Bence svédcsavarral vette be a zempléniek kapuját már azt hajtotta a debreceni „B közép”, hogy „Hosszú út a semmiért”. A látogatóknak címzett, enyhén malíciózus rigmus persze nem a ZVK teljesítményét becsülte le, hanem inkább a DVSE produkcióját volt hivatott dicsõíteni, csakúgy, mint a végén többször felhangzó „Bajnokcsapat” kiáltás. 

 
Hiába próbálkoztak ugyanis ellenfeleink, a kapuba csak nagy ritkán találtak be, köszönhetõen a rengeteget védõ kapusunknak (a végére beszálló Kiss Andort is dicsérjük meg azért), valamint a jól mûködõ védelmünknek. Elöl pedig messzirõl és közelrõl is remekeltek a srácaink. 

 
A lefújást követõen igazi vizes buli vette kezdetét. A remek közönség adta az alaphangot, a fiúk pedig annak rendje és módja szerint medencébe parancsolták a két edzõt (sõt, késõbb a jegyzõkönyv-vezetésben segítõ, az egyesülethez tartozó lánykát is – ha már lúd, legyen kövér alapon), akik lelkesen bele is csobbantak a nagy kékségbe. Éder Zsolt a tévés gyorsinterjút is a vízbõl kimosolyogva ejtette meg, aztán a DVSE Gyerek 1 csapata nemes egyszerûséggel átugrott a közeli bugyborékolóba, ahonnan örömittasan integettek kifelé.

Ezután az eredményhirdetés során Dr. Vass Gergely a DVSE elnökségi tagja, a felnõtt gárda játékosa adta át a díjakat a két ifjú segítõ hölgy közremûködésével. A végén a pedig mieink közül Varga Péter emelhette a magasba a bajnoki trófeát.

 
Szép volt srácok! Megérdemeltétek!

 
A 2007-2008-as szezon Területi Utánpótlás Bajnoka a DVSE ’93-’94 csapata.

 
A bajnokság végeredménye (az elsõ három csapat):
 
1. Debreceni VSE 14  12  0   2   (145-93)    24 pont
2. Zempléni VK    14  10  0   4   (160-109)   20
3. Nyíregyháza    14   4  0  10    (88-123)     8
Mögöttünk még a VUK Miskolc és a Püspökladány végzett a rájátszásban.
 
Megjegyzés: a táblázatban a csapatok neve után a lejátszott meccsek száma, a gyõzelmek, a döntetlenek, a vereségek, a lõtt- és a kapott gólok száma, végül a bajnoki pontok találhatók.

 
A bõvebb változat, illetve a további képek nemsokára szintén fent lesznek a honlapon.

Vasárnap is gyertek ki szurkolni 9-tõl és 12-tõl az uszodába, a most a lelátón emberkedõ Serdülõk is a bajnoki címért küzdenek majd! 

Írta és fotózta: Koppányi Szabolcs.