Sok csatát éltünk már át szombaton, de ez most talán a legfontosabb idegenbeli túrának ígérkezett az ország túlvégén. A Srácok az előző hétvégén Debrecenben nyertek 10-5-re, Nagykanizsán pedig feltehettek az i-re a pontot a két győzelemig tartó párharcban. Csapatunkat a DVSE vezetősége és néhány lelkes szurkoló is elkísérte, pokoli hangulatot varázsolva a kanizsai uszodába.

Álomszerűen kezdtek a debreceniek: bő három perccel a kezdés után Krasznai Bendegúz szerezte meg a vezetést a mieinknek, egy perc elteltével pedig Takács Kristóf növelte a DVSE találatok számát. Az utolsó támadásból Macsi Patrik is beköszönt, így három gólos előnnyel zárta az első nyolc percet Miroslav Bajin együttese. (0-3)

(Játékosaink az első perctől extázisban vzilabdáztak. Fotó: Nagy Anita)

A debreceniek lendülete a második negyedben is folytatódott és Macsi Patrik révén újabb vendég találatnak örülhettek a DVSE szurkolói. Az első nagykanizsai gólra több, mint 11 percet kellett várni, melyre rögtön kettővel válaszoltak Süvegesék. Macsi Martin akcióból, bátyja, Patrik pedig szintén egy tetszetős támadás után növelte a gólok számát. Az utolsó másodpercben Somorjai Péter mutatott be óriási bravúrt egy emberelőnyös lövést követően, maradt tehát a közte öt a félidőben. Minden a tervek szerint alakult. (1-6)

Fordulás után a Nagykanizsa taktikát és kapust is váltott, amely jó húzásnak bizonyult. A harmadik negyedben ötöt lőttek és láthatóan elhitték, van még keresnivalójuk a találkozón. Szerencsére a mieink lélektanilag fontos pillanatokban tudtak betalálni: előbb Krasznai Bendegúz, majd Nagy Norbert vette be a hazaiak kapuját. Közelebb zárkózott a Kanizsa és ekkor már mindenki tudta, hogy egy borzasztóan nehéz utolsó negyed vár ránk. (6-8)

(Macsi Patrik meg sem állt négy találatig. Fotó: Nagy Anita)

A záró felvonásban Smitula Gergő állította vissza a három gólos különbséget, melyre kettővel válaszolt a vendéglátó. Feljöttek egy gólra és többször támadhattak az egyenlítésért, a mieink azonban rendre a legjobbkor lőttek gólt. Macsi Patrik megszerezte a negyedik, Krasznai Bendegúz pedig a harmadik találatát. 35 másodperccel a vége előtt Nagy Norbert is eredményes volt, mellyel ismét kettővel vezettünk. A következő támadásból a Nagykanizsa még lőtt egyet, volt tehát izgalom az utolsó 20 másodpercre is.

Túléltük, lepörgettük, kibírtuk, és ahány szinonima a szótárban, a lényeg, hogy 12-11-re győzött a DVSE! A hazai után idegenben is siker koronázta azt a mérhetetlen erőfeszítést és akaratot, melyet ezek a fiatal srácok egytől egyig letettek az asztalra ebben a páratlanul nehéz és kihívásokkal teli évben! Megcsinálták! A DVSE jövőre is az élvonalban szerepel!

Köszönjük!

Miroslav Bajin, vezetőedző, DVSE

„Elképesztő mérkőzésen és egy nagyon kemény párharcon vagyunk túl. Többször mondtam már, hogy a Nagykanizsának is az OB1-ben lenne a helye, de csak egy maradhatott. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült jól kezdenünk és megvalósítani, amit terveztünk. A második félidőben feljött ránk az ellenfelünk, de elég erősek voltunk ahhoz, hogy ne tudjanak kiegyenlíteni. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a bennmaradás, gratulálok a Srácoknak, nagyon büszke vagyok rájuk!”

 E.ON Férfi OB I – osztályozó, 2. mérkőzés

Kanizsa Vízilabda Kft.-Debreceni VSE 11-12 (0-3, 1-3, 5-2, 5-4)

Gólszerzők: Marnitz G. 5, Major 2, Fodor 2, Balaska 2, ill. Macsi P. 4, Krasznai 3, Nagy N. 2, Smitula 1, Takács K. 1, Macsi M. 1

Szép volt Fiúk!