Sikeres évet zárt a női OBI/B-s vízilabdacsapat Debrecenben. A lányok a távozók és sérülések ellenére is sikeresen vették az akadályokat, s a harmadik helyen zárták a szezont. A bajnoksággal kapcsolatos élményeiről az alakulat vezetőedzője, Fehér László számolt be a Naplónak.

 

Becsülettel végigdolgozták

– Az idei végeredmény a debreceni lánycsapat megalakulása óta a legjobbnak számít, ám látva a teljes szezont és a lányok felkészültségét, ennél egy kicsit fényesebb éremre számítottam – kezdte a tréner. – Sajnos úgy tűnik, hogy ez az évad a cívisvárosi vízilabdában sérülésekkel és hiányzókkal tarkított volt minden csapatnál, így a lányoknál is. Kulcsembereink sérültek meg és kényszerültek abbahagyni a vízilabdát, valószínűleg tehát emiatt sem volt annyira sikeres ez a szezon. Ez azonban nem von le annak az értékéből, hogy a lányok, akik kivívták ezt a bronzérmet, becsülettel végigdolgozták az évet. Ez meglátszott azon is, hogy sokkal több győzelmet arattunk az előző esztendőkhöz képest, és minden afelé mutatott, hogy elkezdődött valami Debrecenben. Szerencsére az év közbeni sérülteket és távozókat valamilyen szinten tudtuk pótolni, a bajnokság közben egy játékost sikerült igazolni. Mészáros Kittynek éppen nem volt csapata, érkezése mindenképpen pozitívan hatott ránk, jelenléte segítséget nyújtott a csapatnak – fogalmazott Fehér.

Többen is kiemelkedőek

Néhány cívisvárosi fiatalt idén válogatott edzésekre hívtak be. – Van néhány olyan pólósunk, akik már az utánpótlás válogatottban bizonyíthattak, például Puskás Ágota, Libert Brigitta, illetve Szilágyi Szabina. Nekik többlet feladatot jelentett, ifjú koruk ellenére – 97-es, 99-es és 2000-es születésűek – a felnőtt bajnokságban kellett helytállniuk. Megemlíteném még kapusunk, Balla Dorottya idei szezonban nyújtott teljesítményét, aki jókora fejlődést mutatott. Nyilvánvalóan látszott rajtuk a javulás, Puskás Ágota például kettős igazolással játszik az itteni csapat mellett a saját korosztályában, Egerben. Ez a lehetőség remélhetőleg jövőre többeknek megadatik, hiszen ezzel több játéklehetőséghez juthatnak a lányok – vélekedett a cívisvárosi edző, majd a jövő évi tervekről is beszélt. – Az, hogy miként alakul a keret, az most még talány, de természetesen vannak terveink. Egyrészt erősítenünk kell, másrészt bizonyos posztokon még szükséges kiegészíteni a keretet. A centerposzton mindenképpen fejlődnünk kell, ide feltétlenül igazolunk majd. Ugyanilyen a kapusposzt, jelenleg egy hálóőrünk van, de eggyel nem lehet elindulni a bajnokságban. Nem vagyok százszázalékosan elégedett az eredménnyel, szép a harmadik hely, de ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve hátradőlünk.

Tavaly a női csapatnak előnyt jelentett, hogy hamarabb kezdték el a felkészülést, edzőjük úgy vélekedik, a jövő évi siker érdekében most is ezt kell tenniük.

– Az első fordulóban ezzel megleptük ellenfeleinket. Más gárdák kicsit később, álmosabban kezdték a szezont, emiatt már az első fordulóban sikerült előrelépnünk és három meccset zsinórban megnyertünk, csak a későbbi első helyezett csapattól kaptunk ki – fejtette ki Fehér László. – Tanulva a tavalyi évből, előreláthatóan augusztus elejéig kapnak egy két hónapos pihenőt a lányok, ezalatt azonban egyéni programokat adok ki nekik, jövőre pedig egy fényesebb érmet tűzünk ki célul.

Hajdú-bihari Napló