Elképesztő mérkőzésen nagyon fontos három pontot szerzett a DVSE-Master Good a Férfi OB1 17. fordulójában. Süveges Máté együttese tetemes hátrányt dolgozott le és végül 9-8-ra nyert a Tigra-ZF-Eger ellen.

Az összecsapás előtt csapatunkat nem igazán kellett motiválni, hiszen ősszel az egriek 17-2-vel küldtek haza minket. Ennek ellenére rosszabbul nem is indulhatott volna a találkozó, hiszen az Eger négy perc után már hárommal vezetett – ráadásul egy büntető is kimaradt hazai oldalon. A debreceni gólcsendet Fülöp Bence törte meg, majd Korbán Richárd tette szorosabbá a meccset. A végén azonban megnyomta a vendég együttes és három gólos előnnyel zárta az első nyolc percet. (2-5)

Egri góllal kezdődött a második negyed is, de hálistennek nem kellett sokat várni a hazaiak válaszára sem. Előbb Somlai Tamás köszönt be, majd Vismeg Botond volt eredményes centerből. A félidőben 7-4-re vezetett az Eger.

A félidei szünet szemmel láthatóan jót tett a vendéglátónak. A DVSE fegyelmezett játékkal zárkózott fokozatosan közelebb és nyolc perc alatt egy gólt sem engedett a kiváló játékosokból álló ellenfelének! Kettőt viszont lőtt a házigazda Somlai Tamás és Fülöp Bence révén, így a záró felvonás előtt már csak eggyel vezetett Petrovai Márton csapata. (6-7) 

(Kósik Soma ismét remekül védett. Fotó: Nagy Anita.)

Az utolsó negyedben egy perc után visszaállította a közte kettőt az Eger, innentől azonban több gólt nem engedett a hevesieknek a DVSE! Elől viszont háromszor is betaláltak a mieink! Macsi Martin nyitotta a gólok sorát előnyből, Bodoróczki Tamás centerakciója pedig már a döntetlent jelentette. Az utolsó négy és fél perc az idegek csatáját is hozta, melyből ezúttal a debreceniek jöttek ki jobban! 50 másodperccel a vége előtt Török Béla zúdított a hálóba.

(Török Béla győztes gólt lőtt korábbi csapatának. Fotó: Nagy Anita)

Az utolsó fél percben előnyből támadhatott a vendég csapat, de a hazaiak hősies védekezésének köszönhetően nem tudott egyenlíteni. A DVSE 9-8-ra győzött és a Kaposvár után az Eger ellen is begyűjtötte a mindennél fontosabb három pontot a Debreceni Sportuszodában!

E.On Férfi OB1, 17. forduló
DVSE-Master Good – Tigra-ZF-Eger 9-8 (2-5, 2-2, 2-0, 3-1)
Gólszerzők: Fülöp 2, Somlai 2, Török, Korbán, Macsi M., Bodoróczki, Vismeg, ill. Szalai 2, Baksa 2, Murisic 2, Kovács G., Magyar

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good: “Szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, sikerült egy végletekig kiélezett meccset játszanunk az Egerrel. Nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, hiszen megint volt egy olyan negyed, amit nagy arányban elveszítettünk, ezt a rövidzárlatot ki kell elemeznünk. A végére azonban sikerült felállnunk és megnyernünk ezt a nagyon fontos találkozót.”
Kósik Soma, DVSE-Master Good
“Gratulálok a csapatoknak, különösen a miénknek, hiszen az első perctől kezdve nagyon keményen védekeztünk. A srácok rengeteg labdát szereztek és a zóna is jól működött. Rengeteg ítéletet kapott az Eger, ami nem is csoda, hiszen remek centerük van. A második félidőben igazi csapatmunka volt a védekezésünk, sokat segítettek a társaim is, elől pedig óriási szívvel küzdöttünk végig, melynek meglett az eredménye.”

A káprázatos sikernek köszönhetően együttesünk már csak egy ponttal van lemaradva a Szentes mögött. A DVSE a következő fordulóban az OSC-Újbudát fogadja hazai környezetben, jövőhét szerdán.
Szép volt Fiúk!