A Férfi OB I Osztályú Országos Vízilabda Bajnokság küzdelmei után lassan a különböző korosztályos utánpótlás pontvadászatok is véget érnek. Elsőként a Gyermek I-es Vidék Bajnokság fejeződött be az elmúlt hétvégén, melyet a DVSE 1999-2001-es születésű lányai és fiai által alkotott alakulat érmesként zárt a hatodik, kiskunfélegyházi fordulóban! Fehér László tanítványai a Csabai Csirkefogók és a Crisul Oradea mögött a dobogó harmadik fokán végeztek, megelőzve a nagy rivális Zemplén együttesét!

 

A Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület szakmai stábja a 2013/2014-es bajnoki idényben első ízben indított útjára egy vegyes csapatot azzal a céllal, hogy az utánpótláskorú lányok, valamint a Fiú Országos Utánpótlás Bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutó fiúk ugyancsak időről időre megmérettethessék magukat. A fiatalok sikeresen zárták első közös szezonjukat!

– Gratulálok a csapatnak, megérdemelten végeztek a harmadik helyen, bár úgy gondolom, hogy kicsivel több munkával fényesebb is lehetett volna ez az érem! A végére nagyon szépen összeszedték magukat a fiatalok, és éppen azt a zempléni együttest győzték le egy gigantikus büntető-párbajban, aki ellen egész évben nem tudtunk nyerni. Remélem, hogy ez a siker sok mindenkinek bátorítást, és tartást ad a jövőben. Kiváló lehetőség volt ez a Vidék Bajnokság azoknak a gyerekeknek, akik nem kapnak lehetőséget az országosban, és a lányoknak, akik a saját korosztályukban nem tudnak versenyezni. Büszke vagyok rájuk, hogy kifejezetten jól együtt tudtak működni, abszolút nem voltak ellentétek a fiúk és a lányok között, inkább nagy barátságok szövődtek – hamar megtalálták a közös hangot és csapatként játszottak, ezáltal partiban tudtak lenni bárkivel szemben – értékelt Fehér László, a bronzérmes garnitúra mestere!

Gratulálunk!