Egy végig kiélezett találkozón, büntetőkkel győzött a DVSE vízilabdacsapata az OBI 7. helyéről döntő párharcának második mérkőzésén.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, Manhercz révén rögtön az első emberelőnyüket gólra váltották. Nem váratott magára sokáig a debreceni válasz Macsi Patrik gyorsan egalizált (1-1). Manhercz büntetőből megszerezte második találatát is, ráadásul Smitula Gergőt már a harmadik percben végleg cserével kiállították. Hiába egyenlített Kovács Gábor, a vendégek újból büntetőhöz jutottak, melyet Simon gólra is váltott (2-3). Sokáig nem született újabb találat, de a negyed utolsó másodperceiben újra felpörögtek az események. A Honvéd centerből szerzett szép gólt hét másodperccel a vége előtt, ám hiába válaszolt Kovács a félpályáról, a játékvezetők támadóhiba miatt érvénytelenítették azt.

Nem hagyta annyiban a DVSE, a második nyolc perc kezdetén Dőry Farkas révén újra egyre zárkóztak (3-4). Fekete Gergő pillanatai következtek, a fiatal debreceni előbb egyenlített, majd Kovács szép passzából a vezetést is megszerezte övéinek egy emberelőny végén (5-4). A félidőhöz közeledve sorozatban harmadjára is ő iratkozott fel a góllövők közé, de a BHSE sem maradt gól nélkül a negyedben, Manhercz gólja után 6-5-el várhatták a fordulást a csapatok.

A harmadik játékrészt a vendégek kezdték jobban, rögtön az első támadásból Szirányi Balázs egyenlített. Nem sokáig örülhetett a Honvéd, hiszen Vidovics fórból hamar válaszolt (7-6). Érezhetően mindkét fél nagyon akarta a sikert, hisz Miroslav Bajin együttese a harmadik mérkőzésért, a vendégek pedig a párharc lezárásáért küzdöttek. Shimizu Yusuke újra egalizált, így a záró felvonásra maradt minden.

Hatalmas energiákat mozgósított mindkét csapat védekezésben, több mint öt percen keresztül nem is született gól. Dőry törte meg a hosszú gólcsendet, de nem adta fel a Honvéd és sokadszorra is egyenlített. Az utolsó perchez érve még döntetlen volt, ám Durik centerből nagyszerű gólt szerzett, ráadásul a következő támadást is kivédekezte a DVSE. 5 másodperccel a vége előtt azonban érthetetlen támadóhibát kaptak a hajdúságiak, a felívelt labdát pedig Szívós Márton az utolsó pillanatban gólra váltotta, így jöhettek a büntetők.

Azt öt lövőből mindkét oldalon hárman értékesítettek ötméteresüket, Dőry, Vidovics és Macsi Patrik higgadt tudott maradni, de Fekete és Kovács lövése nem talált utat a kapuba. Kósik Soma azonban meccsben tartotta övéit, ő is hárított két büntetőt, így kezdhettek mindent az elejéről a felek. Fekete másodjára már nem hibázott, Kósik viszont újra eltalálta az oldalt, így 4-3-ra hazaiak nyerték a büntetőpárbajt. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésre szombaton kerül sor, ahol végleg eldől a 7. hely sorsa.

A 7. helyért

DEBRECENI VSE–BUDAPESTI HONVÉD 9–9 (2–4, 4–1, 1–2, 2–2) – ötméteresekkel 1312

DEBRECEN: Kósik – Fekete G. 3, Kovács Gábor 1, Macsi P. 1, Durík 1, Vidovics 1, Dőry 2
Csere: Smitula, Dienes, Zsilák, Fejős, Oltean, Macsi M.
Edző: Miroszlav Bajin

HONVÉD: Decker A. – Kiss B., Simon A., Manhercz Á. 3, Szirányi 1, Szívós 1, Kardos
Csere: Shimizu 1, Illés S., Fülöp 2, Simon R. 1, Juhász Zs., Gregor
Edző: Merész András

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–1

Miroszlav Bajin: – Voltak hiányzóink, de így is sikerült győznünk, ennek nagyon örülök. Annak pedig abszolút, hogy a lelkes szurkolóinktól szépen tudtunk búcsúzni erre a szezonra. Teljesen lemerültnek tűnt a Honvéd, ami nem is meglepő, sok meccsük volt.
Merész András: – Én ebben az évben kerültem vissza az OB I-es körforgásba, s másodszor sem sikerült győznöm Debrecenben. A tűz hiányzott, valamint azt tudjuk, hogy szenvedély nélkül nem lehet vízilabdázni, s most az sem volt. Sajnálom a játékosaimat, hogy nem mehetnek még szabadságra, de magunknak kapartuk ezt össze.