Nagyon fontos sikert aratott a DVSE-Master Good a közvetlen rivális Metalcom Szentes ellen az E.ON Férfi OB1 20. fordulójában. Süveges Máté együttese az ellenfél mellett a bírókkal is megbirkózott és végig kézben tartva a meccset, 13-9-re nyert a Debreceni Sportuszodában. A győzelemnek köszönhetően a debreceniek először az idényben elmozdultak a sereghajtó pozícióból.

Mindkét együttes azzal a tudattal készült a mérkőzésre, hogy aki nyer, hatalmas lépést tesz a bennmaradás felé. Ennek fényében gyors gólváltásokkal indult a találkozó: a Szentes szerezte a kiesési rangadó első találatát, melyet Macsi Martin egyenlített ki a következő támadásban. A vendégek második találatára bátyja, Macsi Patrik válaszolt, másfél perccel a negyed vége előtt pedig Fülöp Bence vette be korábbi együttese kapuját, amely egyben azt is jelentette, hogy elsőnek a meccsen a mieinknél volt az előny. (3-2)

A folytatásban állandósult a debreceniek 1-2 gólos előnye, a második játékrész közepén pedig többször akár a közte három is meglehetett volna, de vagy a kapufa, vagy a szentesi kapus megakadályozta, hogy nagyobb különbséggel vezessen a DVSE. Ekkor még. Somlai Tamás szerezte az első hazai gólt a negyedben, majd ismét Macsi Patrik és Fülöp Bence villantak. Az utolsó szó a Szentesé volt, de egy gól előny még így is maradt a félidőben. (6-5)  

(A védekezés ma nagyon rendben volt. Fotó: Nagy Anita)

Térfélcsere után bő egy perccel egalizált a Szentes, de a DVSE meg tudott újulni és két varázslatos Macsi Patrik találattal ismét ellépett kettővel a házigazda és egyet ezúttal is megtartott belőle a záró negyed előtt. Ez azért is volt komoly fegyvertény, mert ekkor már rejtélyes módon szinte végig emberhátrányban védekeztek a hazaiak. A nyomást kiváló védekezéssel, illetve Kósik Soma bravúros védéseivel is kompenzálta a hazai csapat. (8-7) 

(Macsi Patrik meg sem állt öt gólig. Fotó: Nagy Anita)

Az utolsó nyolc percben aztán szép lassan ellépdelt ellenfelétől a vendéglátó. Fülöp Bence akciógólja után Somlai Tamás, majd ismét Fülöp Bence talált be büntetőből, csak előtte a játékvezetők gyorsan kiszórták végleg cserével Vismeg Botondot, mert szerintük fiatal centerünk túlságosan örült az általa kiharcolt ötméteresnek…sebaj, Fülöp belőtte, így elsőként a találkozón néggyel vezetett a hazai csapat. Kettő féllel a vége előtt felzárkózott kettőre a Szentes, de mint utóbb kiderült, a vendégek ellőtték az összes puskaporukat. A DVSE viszont koránt sem, hiszen Macsi Patrik meglőtte az ötödik gólját, a 13-9-es végeredményt pedig a csapatkapitány, Smitula Gergő állította be.

A győzelem azért is értékes, mert talán elsőként a szezonban együttesünk végig kézben tartotta a mérkőzést és azt is elbírta, hogy a Szentes 21(!) emberelőnyt kapott a Debreceni Sportuszodában. A sikernek köszönhetően a felek helyet cseréltek, ami azt is jelenti, hogy a DVSE-Master Good elsőként az idényben elmozdult az utolsó helyről. Reméljük, ennél már csak fentebb vezet az út!

E.ON Férfi OB1, 20. forduló
DVSE-Master Good-Metalcom-Szentes 13-9 (3-2, 3-3, 2-2, 5-2)
Gólszerzők: Macsi P. 5, Fülöp B. 4, Somlai 2, Smitula, Macsi M., illetve Mátyók 2, Chilkó 2, Pellei K., Bozó, Hornyák, Takács J.

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„Kiesési rangadóhoz méltó találkozó volt, ezt a kiállítások száma is bizonyítja. Örülök, hogy végig koncentráltak tudtunk játszani és kontrolláltuk a meccset. A védekezésünk extra volt és sikerült tartani magunkat a megbeszélt taktikához. Nagyon fontos három pontot szereztünk, de nem dőlhetünk hátra, megyünk tovább.”

Macsi Patrik, DVSE-Master Good
„Nagyon büszke vagyok a csapatra, végre tényleg úgy játszottunk, ahogy kérte tőlünk a vezetőedző. Igazi csapatmunka volt a mai győzelem, remélem, ez erőt és hitet ad nekünk a folytatásra is.”

A debreceniekre a következő fordulóban újabb rangadó vár, hiszen a tabellán egy hellyel előrébb található Miskolchoz látogatnak.
Hajrá DVSE!

Nagy tét, nagy remények

2022. február 11. - 17:58