Végül az országos 13. helyen végzett a DVSE Felnõtt az OB II-ben. Nem bíztak semmit a véletlenre a fiúk, a június 28-i, vagyis az utolsó fordulónak már gyõztesként vághattak neki. Igaz, ott mindkét találkozónkat elveszítettük, ám ekkor már elsõsorban a fiatal, utánpótlás korúakat játszatta Éder Zsolt vezetõedzõ.

 

Felnõtt OB II-es bajnokság rájátszás 2. forduló

 
Helyszín: Budapest.
 
Június 21.
 
Debreceni VSE – Androbau Fehérvár PÓLÓ SE II
10-7 (3-2, 2-0, 3-3, 2-2)
 
DVSE: MÁTYÁS SZ. – KELEMEN M. 3, Szappanos Á. 1, Pillió Zs., KÕRÖSI D. 1, VARGA A. 2, Novák I. 1. Cserék: Bartók P. (kapus), Borbély F., Dr. Vass G., LÕRINCZ T. 2, Árva E., Szabó B., Kovács T. Edzõ: Éder Zsolt, Kardos Sándor.
 
Gól emberelõnybõl: 3/0, ill. 5/1.
Gól ötméteresbõl: 1/1, ill. -.

 
Edzõi értékelés: Jó védekezéssel biztosan vertük a fehérvári együttest. A mérkõzés második fele az ellenfél részérõl sokkal inkább hasonlított a pankrációhoz. Ezt tõlünk nem mindenki tudta helyén kezelni. Megelõzve az esetleges tettlegességért járó végleges kiállítást, lecseréltem az egyébként jól védõ kapusunkat, Mátyás Szabit. Szerencsére jól helyettesítette õt fiatal kapusunk Bartók Peti, így gyõzelmünk nem forgott veszélyben. A 9 akciógólunk mellett még legalább ennyi biztos helyzet maradt kihasználatlanul. Amíg ebben nem javulunk, nem lehetnek igazán merész terveink a jövõre nézve, pedig célunk nem lehet más, mint inkább elõbb, mint utóbb feljutni az OB II-bõl. Ez a mérkõzés jó volt arra, hogy fiatalokat is kipróbáljak a felnõtt mezõnyben. Lõrincz Tamás, Árva Endre, Szabó Bence és Kovács Tamás megállták helyüket, sõt Lõrincz Tamás a csapat egyik legjobbja volt. Kiemelkedõen játszott még – a már említettek mellett – Varga Attila, Kelemen Máté és a most inkább védekezésben jeleskedõ Kõrösi Dávid.

 
Komplex PSE – Debreceni VSE
6-8 (2-1, 1-3, 3-2, 0-2)
 
DVSE: MÁTYÁS SZ. – Kelemen M. 1, SZAPPANOS Á. 1, Pillió Zs., Kõrösi D.1, Varga A. 1, Novák I. Cserék: Borbély F. 1, DR. VASS G. 2, LÕRINCZ T. 1, Árva E. Edzõ: Éder Zsolt, Kardos Sándor.
 
Gól emberelõnybõl: 6/1, ill. 3/0.
Gól ötméteresbõl: 1/0, ill. 2/2.

 
Edzõi értékelés: Megküzdöttünk a gyõzelemért. A rossz kezdés után dr. Vass Gergõ beállításával, a megúszásaiból lõtt góljaival sikerült átvennünk a vezetést a második negyed közepére. Ettõl kezdve mi irányítottunk, de megint sorozatban hagytunk ki ziccereket, így a biztos vezetés helyett kétszer is ki tudott egyenlíteni az ellenfél. Az utolsó negyedben 6-6-nál Kelemen Máté büntetõt hibázott, de a csapat ezt is elbírta. 1 perccel a meccs vége elõtt Szappanos Ádám akciógóljával újra vezetést szereztünk. Az izgalmas utolsó percben, a szélvészgyors, 17 éves Lõrincz Tamás akciógóljával, 25 másodperccel a meccs lefújása elõtt beállította a végeredményt. Összegezve: csak helyenként játszottuk a saját, sok úszásból, lefordulásból álló játékunkat. Az ellenfél elsõ két távoli bombagólja megváltoztatta az elképzelt taktikát. Áttértünk a szoros emberfogásra, amibõl kevesebb megúszásra volt lehetõségünk, kivétel Vass Gergõ remek ütemû indulásai. Most is sok helyzetünk maradt kihasználatlanul, az emberfórjaink sem voltak pontosak. Ezzel a gyõzelemmel és a két vetélytárs pontosztozkodásával, a jövõ heti fehérvári záró forduló eredményétõl függetlenül 13-15. helyért folyó hármas rájátszást megnyertük.

Ebben a fordulóban a két vetélytárs döntetlent játszott egymással, míg a mieink az itthoni két forduló két találkozóját és is itt is mindkettõt hozták, ezért az utolsó, június 28-án megrendezett székesfehérvári fordulóra már csoportgyõztesként utazhatott a DVSE fenõtt gárdája.

 
Június 28. záró forduló
 
Helyszín: Székesfehérvár.
 
Komplex PSE – DVSE 12-10
Fehérvár – DVSE 8-4
 
Ezeken a meccseken az elõzõekhez képest szinte teljesen kicserélõdött a DVSE együttese. Így sem játszott azonban alárendelt szerepet a csapatunk, ám nyerni egyszer sem tudott – de nem is kellett (maximum a presztízs miatt lehetett volna ez érdekes), mert már a kezdõ sípszó elõtt a mienk volt a csoportgyõzelem, vagyis az OB II országos 13. helye.

 
Gratulálunk a felnõtteknek is, a nagyon kemény alapcsoportból (a három közül ez volt az úgynevezett "halálcsoport") ugyanis kevés esély mutatkozott a sokkal jobb helyezés elérésére. A bajnokság lebonyolítása ugyanis csak az elsõknek ad lehetõséget a végsõ diadal megszerzésére, és a további elõkelõ helyek elérése is bravúrt igényelt volna. Egy biztos: a következõ szezonban megcélozhatjuk a csoportunk elõkelõbb pozícióit, aztán meglátjuk mire lesz elegendõ a teljesítményünk.
 
Az utolsó két meccs statisztikája rövidesen szintén felkerül a honlapra.

Írta: Koppányi Szabolcs
Fotó: Szabó Ákos (archiv képek) www.akosfoto.hu

MEGVAN A MÁSODIK HELY

2010. május 09. - 6:26

Toborzó a számok nyelvén

2010. szeptember 21. - 11:08