18 gólos vereséget szenvedett a DVSE az OB1 utolsó előtti fordulójában. Az együttes az utolsó hazai mérkőzésén már tét nélkül ugrott medencébe, ezért Miroslav Bajin több olyan játékosnak is lehetőséget adott, akik kevesebb szerephez jutottak az év során.

Mivel a Tatabánya kikapott hazai környezetben néhány órával a mérkőzés előtt és a KSI is vereséget szenvedett a Honvédtól, biztossá vált, hogy a debreceniek matematikailag is elérték a szezon előtt kitűzött célt, azaz a 14., osztályozót jelentó helyet a bajnokságban. Gyorsan szögezzük le, az idény elején a Magyar Kupában az összes létező ellenféltől – többek között közvetlen rivális Tatabánya-KSI duótól is – kikapott együttesünk, éppen ezért a fejlődés szemmel és pontokban is látható. Ennek ellenére abban biztosak lehetünk, hogy a mieink nem így szerettek volna búcsúzni a mérkőzéseket az online térben lelkesen követő szurkolóktól.

Miroslav Bajin a keretbe nevezte Kardos Mártont, Rózsa Bencét, valamint Hajdu Lajos Attilát, aki élete első felnőtt bajnokiját játszotta.

Az angyalföldieket dicséri, hogy teljes kerettel érkeztek és megtisztelték azzal csapatunkat, hogy a lefújásig teljes erőbedobással vízilabdáztak. Más kérdés, hogy ennek a szezon legnagyobb hazai veresége lett az eredménye, az OSC elleni őszi hazai mérkőzéssel karöltve.

Az első negyedben ötöt rámolt be a Vasas Kósik Soma kapujába. A gólos sorát az olimpiai, Világ- és Európa-bajnok szerb klasszis, Szava Rangyelovics kezdte, majd a magyarok világbajnok centere, Bedő Krisztián folytatta a gólgyártást. (0-5)

A második negyedben négyet lőttek a vendégek, hazai oldalon viszont továbbra sem született gól. Hiába volt többször is előnyben a DVSE, vagy az utolsó passzba csúszott hiba, vagy a lövés ment mellé, ha pedig minden klappolt, a korábban a debrecenieknél is megfordult olimpiai, VB és EB győztes kapus, Branislav Mitrovics védett. (0-9)

(A meccs egyetlen hazai gólját Stefanidesz Levente szerezte. Fotó: Rácz Eszter Anna)

A harmadik játékrészben alábbhagyott a Vasas lendülete és „mindössze” három gólt lőtt, igaz, Kósik Soma több nagy védése – többek között egy büntető hárítása – kellett hozzá. 40 másodperccel a negyed vége előtt Stefanidesz Levente megszerezte az első debreceni találatot, így nem maradt szégyenben a haza. (1-12)

A záró játékrészben egy hetest vágott még az angyalföldi együttes, de ennek már sok jelentősége nem volt, pláne a hazaiak szempontjából. 1-19-es vendég győzelemmel zárult a szezon utolsó debreceni bajnokija.

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata:

„Több fiatal játékost is neveztem a meccsre, hogy pihentessem az utolsó fordulóra néhány kulcsjátékosomat, de ennek akkor sem így kellett volna alakulnia. Egyértelmű, hogy a Nagykanizsa elleni osztályozóra készülünk, ennél azonban szebben akartuk volna zárni a hazai meccsek sorát. Gratulálok Hajdu Attilának a debütáláshoz, de sajnos ezen kívül semmilyen pozitívumot nem tudok említeni a mérkőzéssel kapcsolatban.”

E.ON Férfi OB1, 29. forduló:

DVSE – A-Híd VasasPlaket 1-19 (0-5, 0-4, 1-3, 0-7)

Gólszerzők: Stefanidesz, illetve Bátori 3, Bedő 3, Szatmári 3, Bóbis 3, Brguljan 3, Rangyelovics 3, Simon H.

Csapatunk az év utolsó élvonalbeli mérkőzését szombaton délután játssza Tatabányán.

Hajrá DVSE!