Május 2-10-ig Azerbajdzsán fővárosától, Bakutól 260 km-re, Mingechevir városában vendégeskedik a magyar fiú serdülő vízilabda-válogatott (1999-es korosztály) Horváth János vezetésével. A nemzetközi porondon ezúttal, nem is akárhogyan debütáló együttesnek tagja a Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület 2000-es születésű tehetsége, Miroslav Bajin tanítványa, Fekete Gergő is.

 

A magyar reménységek bemutatkozása nagyszerűen sikerült, ugyanis tornagyőzelemmel zárták a meghívásos viadalt, melyen Azerbajdzsán felnőtt válogatottja, Grúzia junior válogatottja, Fehéroroszország ifi válogatottja, az üzbég ifi válogatott, Azerbajdzsán ifi válogatottja és a magyar serdülő-válogatott versengett egymással. A hat csapatot két csoportra osztották – a három legerősebb együttes került az A csoportba (Azerbajdzsán felnőtt válogatottja, a grúz juniorok és a magyarok), míg a B csoportba a fehéroroszok, az üzbégek és az azeri ifik.

Hazánk jeles képviselői több edzőmérkőzést, és három hivatalos meccset vívtak. Hétfőn, az első találkozón Azerbajdzsán felnőtt válogatottját győzték le 18-11-re – a magyarok legifjabbja, a mi fiúnk egy gólt lőtt -, kedden Grúzia ellen diadalmaskodtak 20-11-re, a szerdai döntőben pedig az azeri ifi-csapat volt az áldozat (10-9)!

Az arany-gép szombaton landol az ifjú hősökkel!

Gratulálunk a csapat valamennyi tagjának, a szakmai stábnak, és természetesen a DVSE kiválóságának, Fekete Gergőnek!!!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ DEBRECEN, HAJRÁ DVSE!!!