Szerb olimpiai bajnokok összjátéka után született az első gól a hatalmas érdeklődés övezte találkozón. Filip Filipovics passzolt Dusko Pijetlovicsnak aki hamar felavatta Kósik Soma kapuját. A debreceniek azonban hamar magukra találtak és Smitula Gergő vezetésével egyenlítettek.

A négyszer öt perces összecsapás felénél 5-5 állt az eredményjelzőn. A játékosok parádés megoldásait a szurkolók fantasztikus hangulattal hálálták meg, így igazi fesztiválhangulat uralkodott a hideg vizes medence partján. A debreceniek végig partiban voltak az világsztárokkal teletűzdelt Szolnok ellen.

A harmadik negyedben két góllal elléptek a vendégek, a mezőnyjátékosok mellett pedig a kapusok is kivették a részüket a gólszerzésből. A látványos és szórakoztató megoldásokban bővelkedő gálamérkőzés remek promóciója volt a vízilabdának.

A záró öt percben aztán magára talált a DVSE és egy huszáros hajrával sikerült felzárkózni. A vége előtt néhány másodperccel megszületett a tizenegyedik, egyenlítő gól is, a debreceni kapus Somorjai Péter büntetőjével, így a hazaiak a képzeletbeli egy pontot otthon tartották az Aquaticum Debrecen Strandon, a szurkolók legnagyobb örömére.

DVSE-Szolnok 11-11 (5-5)

DVSE: Kósik – Smitula 1, Oltean 1, Pethő 1, Süveges, Stefanidesz 2, Macsi P. 1, Zsilák, Krasznai 1, Nagy, Macsi M. 1, Kardos 1, Rózsa 1, Tőzsér – Somorjai 1

Szolnok: Nagy V. 1 – Angyal, Jansik, Kovács 1, Nagy Á., Pijetlovics 1, Drasovics, Konarik, Dőry 1, Filipovics 2, Szeghalmi 2, Schmölcz, Telegtdy 3, – Bányai

Miroslav Bajin (vezetőedző, DVSE) nyilatkozata a mérkőzésről: „Úgy gondolom, hogy egy kiváló reklámot csináltunk a vízilabdának, a klubnak és a strandnak is. A szurkolók fantasztikusak voltak, jó volt látni, hogy ennyien érdeklődtek a meccs iránt. Szerintem mindenki jól szórakozott, itt az eredmény kivételesen másodlagos volt. Több ilyen tornát kéne rendezni nyáron, hogy minél jobban népszerűsítsük a vízilabdát Magyarországon.”

Az olimpiai bajnok Filip Filipovics (Szolnok) nyilatkozata a mérkőzésről: „Világszínvonalú az új debreceni strand, nagyon meglepődtem, mikor megláttam. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a gálameccsen, szerintem egy kiváló reklámot csináltunk a vízilabdának. Több ilyen tornát kéne rendezni nyáron, hogy minél jobban népszerűsítsük a vízilabdát Magyarországon. Ez egy jó kis felvezetés volt a Magyar Kupa előtt, amit már nagyon várok.”

 

Szülői értekezlet

2020. július 10. - 20:34

Zárt kapus mérkőzés

2020. július 14. - 11:33