Az egy évig Szerbiában légióskodó, és idén nyáron Debrecenbe igazoló Dőry Farkas már egy hete készül a DVSE első csapatával. A 24 éves játékossal ideigazolásainak okairól, az előttünk álló szezonról és az első benyomásairól is beszélgettünk.

Tavaly a nagynevű Partizan Belgrádban vízilabdáztál. Miért döntöttél úgy, hogy légiósnak állsz?

Egy szóval megfogalmazva: a tanulás. Amellett, hogy egy bajnokesélyes csapatba igazoltam, egy álmom vált valóra. Azt gondolom, hogy nagyon sok magyar vízilabdázónak egy rejtett álma, hogy a Partizan Belgrádban játszhasson, szerencsére nekem ez megadatott. Nagyon magas szintű a pólóoktatás, kiváló szakemberek dolgoznak ott, éreztem magamon, hogy kell ez az egy év. Amit nem tanultam meg gyerekkoromban, amit nem tanultam meg utánpótlás játékosként, azt ott most 24 évesen kint megtanultam. Nyilván történhetett volna ez hamarabb is, lehet, hogy már késő, de jobb későn, mint soha.

Sokat gondolkodtál a DVSE ajánlatán?

Bajin személye nagyban befolyásolta a döntésem. Az a szerb mentalitás, amit ő képvisel, azzal könnyen tudok azonosulni. Találkoztak az érdekeink, hiszen a Márkó távozásával a csapatnak szüksége volt egy balkezes játékosra, én pedig szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni. A tanulmányaimmal is jobban tudok haladni Magyarországról, úgy gondolom, hogy jó döntés volt ide igazolnom.

Mit vársz magadtól és a csapattól az előttünk álló szezonban?

A csapattól azt várom, hogy minél hamarabb érjünk össze. Októberig még sok idő van, rengeteg edzéssel, edzőmeccsel és egy saját rendezésű tornával. Fontos, hogy kialakuljon egy jó közeg, végezzük el kijelölt munkát, és akkor majd meglátjuk, hogy mire lehet ez elég. Nem fogunk megijedni senkitől, lesz, ami lesz. Szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból minden egyes edzésen, mind fizikálisan, mind mentálisan.

Pont egy hete vagy Debrecenben. Mik az első benyomásaid?

A város egész egyszerűen zseniális, csak kapkodom a levegőt. Nagyszerű hangulata van, és így azért teljesen más érzés elkezdeni az edzéseket. Az uszoda is gyönyörű, minden körülmény adott a nyugodt munkavégzéshez. Széll Gáborral nagyszerű erőnléti edzéseket végzünk, a Bajin által vezényelt szerb meló, egy kicsi magyarral ötvözve pedig szintén nagyon tetszik.

Egy kevés szerb, egy kevés magyar

2018. augusztus 06. - 11:30

Fényképek pótlása

2018. augusztus 08. - 8:26