Az elmúlt hétvégén a hetedik, egri fordulóval véget ért a Baby Bajnokság, a 2003-as születésű és fiatalabb gyermekek pontvadászata, melynek küzdelmeibe idén először a Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület is bekapcsolódott. A nemzetközi porondon már tavaly bemutatkozó Varga Tamás DVSE Pólósuli növendékei életük első hazai, bajnoki szezonjában nagyon szépen szerepeltek, és eredményesen zártak!

 

A csapat tagjai két évvel ezelőtt még megszeppenve hallgatták a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás toborzóját, majd megilletődötten léptek be a Debreceni Sportuszodába szüleik oldalán, és jelentkeztek edzésre. Ezek a fiatalok mára Sulc Andor vezetésével mindennapos tréningekkel, nagyokat megszégyenítő lelkesedéssel és kitartással készültek a számukra kiírt megmérettetés-sorozatra. A legifjabb lurkók a BVSC, az Eger, a Ferencváros, a Honvéd, a Szombathely, valamint az UVSE korosztályos alakulataival néztek farkasszemet hónapról hónapra, és bizonyították tehetségüket az utánpótlás-nevelésükről híres klubokkal tarkított mezőnyben. A minél több játék és tapasztalatszerzés céljából két esztendeje útnak indított bajnokságban hivatalosan ugyan nem hirdetnek végeredményt, az ünnepélyes szezonzárón kiderült, hogy a Varga Tamás Pólósuli kiscsapata a veretlen Ferencváros mögött, a BVSC-vel holtversenyben a dobogó második fokán végzett. A ceremónián a résztvevő csapatokat és játékosait a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter köszöntötte. A Baby Bajnokság 2013/2014-es kiírásától a hajdúsági reménységek kettős győzelemmel búcsúztak, a munka azonban nem ér véget, ugyanis a fiatalok lázasan készülnek a júniusi, olaszországi HABAWABA gyermek pólós fesztiválra, melyen tavaly 108 csapatból a 9. helyen zártak a piros-fehérek.

– Büszke vagyok a gyerekekre, és nagyon elégedett a szereplésükkel, szemmel láthatóan rengeteget fejlődtek a szezon folyamán! Rendkívül lelkesek a Pólósuli növendékei és az edzéseken való részvétel is magas, melynek köszönhetően sokat léptünk előre fizikálisan, technikailag és a harciasságot tekintve is – posztonként több tehetségünk is van. A ferencvárosi és újpesti fiatalokat kivéve sikerült mindenkit legyőztünk, amiről a bajnokság kezdetén még csak álmodni sem mertünk, de remélem, hogy a következő idényben már őket is le fogjuk tudni győzni, a június végén megrendezésre kerülő Habawaba-n pedig ugyancsak szép szereplésre számítok – értékelt röviden a legkisebbek trénere, Sulc Andor.