Tartalmas éven van túl a DVSE: az együttes az osztályozón harcolta ki a bennmaradást, jövőre pedig újult erővel vág neki az új szezonnak. A klub évértékelőjén a fergeteges hangulaton túl fény derült arra is, ki lesz együttesünk vezetőedzője a következő idényben.

Hosszúra nyúlt a szezon, de a lehető legjobban alakult a végjáték. Szeretett csapatunk a Nagykanizsa ellen harcolta ki az élvonalbeli tagságot két, sokáig emlékezetes összecsapáson. A siker igazi csapatmunka volt, a Srácok egytől egyig odatették magukat, csakúgy, mint a szakvezetés.

„Az idei szezon volt a DVSE legnehezebb éve, minden szempontból. Egy évvel ezelőtt az is kérdés volt, hogy egyáltalán el tudunk-e indulni az OB1-ben. Tudtuk, hogy hatalmas kihívás lesz, de belevágtunk és megcsináltuk! Nagyon büszke vagyok a játékosokra és az edzői stábra, hiszen elképesztő munkát végeztek. A sosem tapasztalt nehézségek ellenére végig hittek magukban és egymásban, melynek meglett az eredménye. Fantasztikus játékkal bent maradtunk, jövőre pedig újult erővel vágunk neki az első osztálynak! Köszönöm mindenkinek az elmúlt évet, büszke vagyok Rátok! – értékelte köszöntőjében a mögöttünk álló évet Becsky István klubelnök.

(Becsky István klubelnök eliserően nyilatkozott a csapat idei teljesítményéről. Fotó: Nagy Anita)

Együttesünk vezetője egyúttal elköszönt a DVSE vezetőedzőjétől is, aki úgy döntött, hazatér Szerbiába. „Szeretném megköszönni az elmúlt nyolc együtt töltött évet Miroslav Bajin vezetőedzőnek, azt gondolom, a munka mellett barátokká is váltunk az elmúlt években. Kívánni sem kívánhattam volna jobb embert a csapatunk élére, mindent köszönünk Baki!”

Miroslav Bajin előbb az utánpótlásban alkotott maradandót: a DVSE gyermek csapatával országos bajnok lett, amely az egyesület eddigi legnagyobb sikere, majd a felnőtteknél sem okozott csalódást. Irányításával a debreceniek szerepeltek a felsőházban, az idei évben pedig erőn felül teljesítve összejött a bennmaradás.
„Nagyon szép tíz év van mögöttem. Megéltünk mindent, amit lehetett. Jobb emberré váltam Debrecenben és egy olyan embernek adom át a felnőtt csapatot, akitől különösen sokat tanultam. Köszönök mindent és bízom benne, hogy egyszer még találkozunk!”

(Miroslav Bajin egy évtized után int búcsút Debrecennek. Fotó: Nagy Anita)

Az évértékelőn Becsky István bejelentette, hogy a DVSE felnőtt együttesének új vezetőedzője a korábbi csapatkapitány, Süveges Máté lesz.

(a DVSE új vezetőedzője: Süveges Máté! Fotó: Nagy Anita)

„Mint új vezetőedző, célul azt tűztem ki, hogy ne adjuk alább, mint idén. Maradjunk bent az első osztályban, ez a legfontosabb. Nagyon nehéz év előtt állunk, hiszen idén 14 együttes lesz az OB1-ben a 16 helyett.  Szeretném, hogy egy stabil, látványosan játszó csapatunk legyen. Köszönöm a lehetőséget a klubvezetésnek, igyekszem meghálálni a bizalmat.”

(Szabó Bence Cipruson folytatja. Fotó: Nagy Anita)

Az évzárón elköszöntek a gyermek csapat vezetőedzőjétől is. Szabó Bence öt év áldozatos munka után Cipruson próbál szerencsét, melyhez ezúton is sok sikert kívánunk!

Hamarosan pedig a DVSE jövő év kerete is kiderül!

Köszönünk mindent Srácok!

Hajrá DVSE!