Megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a DVSE vízilabdacsapata, amely jelentős változásokon esett át a nyáron. Sikerült megerősíteni a keretet, ma pedig a klub új névadó szponzorát is bejelentették. Az együttes tavaly sikeresen harcolta ki a bennmaradást, idén viszont stabil középcsapattá szeretne válni a DVSE-Master Good.

Új vezetőedzővel és megerősödött játékoskerettel vágott neki a felkészülésnek július elején a DVSE-Master Good vízilabdacsapata. Az együttes élére a tavaly még csapatkapitányként szereplő Süveges Mátét nevezték ki, a mai szezonnyitó sajtótájékoztatón – melynek kiváló házigazdája volt a Pálma Étterem – pedig az is kiderült, hogy a keret mellett a klub anyagi téren is megerősödött. Az együttes névadó szponzora a Master Good Kft. lett, amely évek óta elkötelezett a város és a debreceni sportélet iránt.

„Nagyon szívesen mondtunk igent annak, hogy a nevünk mellé egy kis pénzt is adjunk a debreceni vízilabda egyesületnek. Ez a kapcsolat elkezdődött, ennek a kapcsolatnak látjuk, hogy van jövője és mi, miután hosszú távú versenyzők vagyunk, ezért bízunk ebben a jövőben.” – nyilatkozta Bárány László, a Master Good Kft. ügyvezetője.

(Bárány László, a Master Good Kft. cégvezetője. Fotó: Kiss Annamarie)

A cégcsoport Északkelet-Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozik. A cégcsoport 100%-ban a debreceni Bárány család tulajdonában van.

„A vízilabda hazánk egyik sikersportága és nagyon büszke vagyok arra, hogy Debrecennek is élvonalbeli csapata van. A város, az önkormányzat igyekszik támogatóként is az egyesület mögött állni, hiszen minden évben a költségvetésből a debreceni vízilabda sportot tudjuk támogatni, másrészt pedig infrastrukturális oldalról megfelelő hátteret biztosítani a sportág sikeréhez.” – hangsúlyozta köszöntő beszédében Papp László, Debrecen polgármestere.

(Papp László, Debrecen polgármestere. Fotó: Kiss Annamarie)

„A debreceni vízilabda számára is hatalmas eredmény, hogy sikerült bevonni Kelet-Magyarország egyik legnagyobb cégét hazánk egyik sikersportága mögé. A főtámogató érkezésével pedig még stabilabb lábakon áll az egyesület. A Master Good cégcsoporttal való együttműködés mind a felnőtt együttes, mind a korosztályos csapatok számára megnyugvást jelent. Továbbra is szeretnénk a hazai utánpótlás egyik fomtos bázisa lenni és minél több saját nevelésű játékost adni a felnőtt csapatnak.” – vélekedett Becsky István, a DVSE elnöke.

(Becsky István, a DVSE elnöke. Fotó: Kiss Annamarie)

Mint ismeretes, az együtteshez négy kiváló játékos érkezett Fülöp Bence, Korbán Richárd, Somlai Tamás és Török Béla személyében. A bajnokság az eddigi 16 helyett idén 14 csapatos lesz, így várhatóan még nagyobb izgalmak lesznek mind a bajnoki címért, mind a kiesés elkerüléséért. A debreceniek tavaly osztályozón vívták ki a bennmaradást a Nagykanizsával szemben, idén viszont nagyobb célokért küzdenek majd.

„A célunk ezekkel a játékosokkal az, hogy stabil OB1-es csapattá váljunk. Ne hátrafelé kelljen tekingetnünk, hanem előre és ezáltal még motiváltabbá tenni az utánpótlásunkat, hogy még sikeresebbek legyenek ők is. Eddig sikeres a felkészülésünk, örülök, hogy a szentesi edzőtáborban felkészülési mérkőzéseket is tudtunk játszani a Szentes és a Szolnok csapatával – mondta felnőtt csapatunk új vezetőedzője, Süveges Máté.

(Süveges Máté, a DVSE-Master Good vezetőedzője. Fotó: Kiss Annamarie)

Süveges Máté edzői szerepköre miatt a csapatkapitányi poszt is megüresedett, melyet ettől a szezontól Smitula Gergő tölti be. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy engem választottak a DVSE-Master Good csapatkapitányához, igyekszem felnőni a feladathoz. Eddig is szívemet-lelkemet kitettem a csapatért és a városért, és ígérem, ezután is így lesz. Remek társaság jött össze, bízom benne, hogy ezt majd élesben is meg tudjuk mutatni.” – nyilatkozta a debreceniek saját nevelésű játékosa.

(Smitula Gergő, a DVSE-Master Good csapatkapitánya. Fotó Kiss Annamarie)

A DVSE-Master Good az első bajnoki mérkőzését szeptember 8-án játssza hazai medencében a bajnoki címvédő Szolnok ellen, a Magyar Kupában pedig a BVSC-vel találkozik majd elsőként másfél héttel később.

Hajrá DVSE!