Március 22-én Püspökladányban szerepeltek a gyermek korosztályban szereplõ vízilabdázóink. A Sátoraljaújhely elleni reggeli derbin volt esély a gyõzelemre is, de néhány hibát követõen be kellett érni egy viszonylag szûk vereséggel. Ezután a Nyíregyházát kötelezõ jelleggel gyûrték le a srácok. Ezen a találkozón a cseresor kezdett (és bizonyított), majd az alapemberek következtek, akik azért kellettek a debreceni sikerhez. Szabó Bence 4 gólt szerzett, vagyis csapata találatainak a felét egymaga termelte.

Március 22.
/9 óra/
ZVK Sátoraljaújhely – DVSE
5-2 (1-0, 1-1, 1-1, 2-0)
 
DVSE: Sajgó L. – Kõrösi M., Szabó M., SZABÓ B. 1, Lõrincz Zs. 1, Rózsa B., VARGA P. Cserék: Kiss J., Molnár M., Nagy B., Péter D. Edzõk: Éder Zsolt, Kardos Sándor.

Edzõi értékelés: Jó iramú mérkõzésen szenvedtük el az elsõ vereségünket ebben a bajnokságban. A gólarány ellenére azt mondom, inkább nekünk állt ez a meccs, de a túlzott akarás ezúttal kapkodásba csapott át. Nagyon sok hibával játszottunk és még így is csak az utolsó negyed  közepén dõlt el az ellenfél javára a mérkõzés. 4 perccel a vége elõtt 3 : 2-es hátránynál Kõrösi Marci ziccerben mellé lõtt és az ellentámadásból gólt kaptunk, így lett 3 : 3 helyett 4 : 2. Ezzel el is dõlt a mérkõzés sorsa. A mai mtalálkozón nem koncentráltunk kellõen. A megbeszéltek ellenére nem figyeltünk eléggé az 5 m-en túli szabaddobásokra (két gólt is kaptunk belõlük), kihagytunk 5-bõl 5 emberelõnyt, és legalább fél tucat ziccert. Ezt egy bajnokaspiráns csapat nem engedheti meg magának a riválisaival szemben. A bajnokság szempontjából megnehezítettük a dolgunkat, mert egy mai gyõzelemmel nagy lépést tehettünk volna a bajnoki cím felé. Mindenesetre így is vezetjük a tabellát, tehát lépéselõnyben vagyunk.

 
 Március 22.
/12.30/

AQUA SE-Nyíregyháza – DVSE

6-8 (1-0, 1-3, 2-3, 2-2)
DVSE: KISS A. – Molnár B., NAGY B., Kovács B., Molnár M., Ördög N., Péter D. Cserék: Sajgó L. (kapus), SZABÓ B. 4, SZABÓ M. 2, Kõrösi M. 1, Rózsa B. 1, Lõrincz Zs., VARGA P. Edzõk: Éder Zsolt, Kardos Sándor.  
 
Edzõi értékelés: Kötelezõ volt a gyõzelem az egyébként rohamosan fejlõdõ Nyíregyháza ellen. Alkalmam volt élesben kipróbálni a teljes második sort, akik nem vallottak szégyent (5 m-esbõl kapott góllal álltak vesztésre), különösen tetszett Kiss Andor kapus és Nagy Bálint játéka. A kezdõ sorunk aztán a második negyedben megfordította a mérkõzés állását és ettõl kezdve váltogathattam a sorokat. A gyõzelem ellenére itt is elmondható, hogy óriási helyzetekben vagyunk képesek hibázni, illetve sokszor túlbonyolítjuk, vagy elkapkodjuk a játékot. A védekezésünkkel nem voltam megelégedve, mert túl sok kiállítást és büntetõt ítéltek ellenünk. Dicséretes viszont, hogy amikor kellett, akkor összekaptuk magunkat (pl. Szabó Bence és testvére Szabó Matyi, ketten 6 gólt lõttek). Ezzel döntõ érdemeket szereztek a gyõzelemben. Dicsérem még Varga Pétert, aki védekezésével és mezõnybeli munkájával hívta fel magára a figyelmet.

FOTÓ: SZABÓ ÁKOS www.akosfoto.hu

Történelem

2008. június 12. - 16:51

OB I Felnõtt

2008. június 09. - 19:35