Hét és fél év után új elnöke lesz a debreceni vízilabdaklubnak. Becsky Istvánt január elsejétől Szabó János váltja a DVSE elnöki székében. A leendő sportvezető célja, hogy a sikeres utánpótlás mellett néhány éven belül európai kupasorozatban is érdekelt felnőtt együttese legyen a városnak.

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az elmúlt hónapokban a DVSE. Az egyesület felnőtt csapata nyáron új vezetőedzővel és névadó szponzorral vágott neki a szezonnak, a változások pedig az év végén sem értek véget.
A klubnál ma délelőtt tartottak rendkívüli sajtótájékoztatót, melyen Becsky István bejelentette, lemond elnöki tisztségéről. A sportvezető 2011-ben került a klubhoz, három évvel később, 2014 nyarán pedig a DVSE elnökének is megválasztották.
Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy saját magam hoztam meg a döntést és szó sincs arról, hogy a süllyedő hajót hagyom el. Természetesen nem így terveztük a felnőtt csapattal az őszi szezont, de még semmi sincs veszve, sok van még hátra. A kosárlabda sportágban annyira megnövekedtek már a teendőim, hogy azzal a maximalizmussal, amit én szeretek és el is várok mindenkitől, a két sportágat már egyszerre nem tudtam csinálni. Néhány hónapja már elkezdtem saját magam keresni az utódomat és bízom benne, hogy Szabó János személyében meg is találtuk.” – nyilatkozta a leköszönő elnök. 

(Becsky István)

Szabó János hivatalosan 2022. január elsejétől tölti majd be a DVSE elnöki tisztségét. A sikeres vállalkozó több szállal is kötődik a sportághoz, emellett évek óta támogatja az egyesületet cégei révén TAO forrásokkal is.
A jól bevált módszereken nem szeretnék változtatni. Továbbra is kiemelt figyelmet kap az utánpótlás és bízom benne, hogy folyamatosan fejlődni fogunk a korosztályos bajnokságokban. Eddig is szép számmal adtunk játékosokat a felnőtt csapatnak, a jövőben pedig még több pólóst szeretnénk kinevelni akár a DVSE, akár más OB1-es gárda számára. Emellett szeretnénk tovább bővíteni az utánpótlást és minél több fiatalt beintegrálni a legsikeresebb magyar csapatsportág világába.” 

(Szabó János)

A leendő elnök kitért az OB1-ben szereplő csapatra is.
Ami pedig az élvonalbeli együttest illeti, idén az elsődleges cél a bennmaradás, és ha az megvan, szépen elkezdhetünk felfelé építkezni. A cél, hogy néhány év múlva ütőképes, a nemzetközi kupában is érdekelt felnőtt csapata legyen Debrecennek.” – foglalta össze gondolatait Szabó János.

Becsky István leköszönő és Szabó János leendő elnökünkkel a hétvégén egy-egy nagyobb interjút is olvashatnak majd a klub hivatalos honlapján!
Hajrá DVSE!