Győzelemmel kezdte a Magyar Kupát a DVSE vízilabdacsapata, miután egy végletekig kiélezett mérkőzésen 11-10-re legyőzte a Szentest. Bár Miroslav Bajin együttese már három góllal is vezetett az első félidőben, a Dőry Farkas vezette debreceni pólósok csak a végjátékban tudták megnyerni az összecsapást.

Nem kezdődött jól a találkozó, rögtön az első támadásból megszerezte a vezetést a Szentes, Nagy Márton volt eredményes akcióból. Nem kellett sokat várni azonban az egyenlítésre, Stefan Vidovics büntetőből talált be. A folytatásban is a debreceniek akarata érvényesült, előbb Kovács Gábor passzából szerzett gólt Lukas Durik, majd Fejős Róbert lőtt a kapuba egy szépen végigjátszott fór után (3-1), így az is belefért, hogy Vidovics kihagyja második büntetőjét. A negyed második felében Nagy révén újra zárkóztak a szentesiek, de Dőry Farkasnak erre is volt válasza, így 4-2-es hajdúsági vezetéssel zárult a játékrész.

Kovács Gábor növelte háromgólosra a különbséget, de a csapatkapitány akciógóljára szinte azonnal válaszolt az ellenfél emberelőnyből, sőt Hegedűs Bence révén már újra csak egy volt közte (5-4). A negyed derekán újabb emberelőnyhöz jutott a DVSE, és mikor már kiegészült volna az ellenfél Dőry Farkas szerzett egy szép gólt. Hogy ne legyen Miroslav Bajin öröme felhőtlen a nagyszünetben, arról Somogyi Balázs gondoskodott, így 6-5-ös debreceni vezetéssel várhatták a fordulást a felek.

A második félidő kezdetén Pellei Frank góljával hosszú idő után újra döntetlen volt az állás. Giorgo La Rosa törte meg a debreceni gólcsendet fórból, ám a következő támadásból újra egalizált az ellenfél (7-7). Két sajátnevelésű fiatal, Fekete Gergő és Macsi Patrik hozta össze az újabb cívisvárosi vezetést, utóbbi lőtt szépen a hálóba, sőt a nagyszerű napot kifogó Dőry Farkas találatával újra megnyugodhattak a cívisvárosiak (7-9). Nem hagyták azonban magukat a csongrádiak, a negyed végén Pellei révén újra egy egységnyire zárkóztak.

A záró felvonásban mindkét fél óriási energiákat mozgósított védekezésben, igyekeztek minél jobban lezárni a területeket, a fórokat eddig sem könnyen megítélő játékvezetők pedig továbbra sem kényeztették el a csapatokat ezen a téren. Miroslav Bajin kért időt a negyed felénél, mely nagyszerű húzásnak bizonyult, Dőry újabb góljával már 10-8 volt az állás. Sokáig nem örülhettek, ugyanis kevesebb, mint egy perc alatt két akciógóllal egyenlített a Szentes. Másfél perccel a vége előtt hosszú idő után fórhoz jutottak a debreceniek, melyet Lukas Durik használt ki centerből (11-10). A hátralévő időben már érintetlen maradt Kósik Soma kapuja, így ha nehezen is, de győzelemmel kezdte a Magyar Kupát a DVSE.

Metalcom Szentes – DVSE 10-11 (2-4, 3-2, 3-3, 2-2)

DVSE: KÓSIK, DŐRY 4, Kovács 1, DURIK 2, Vidovics 1, La Rosa 1, Fekete, Fejős 1, Macsi P. 1,  Smitula.

Miroslav Bajin: Úgy ugrottunk a vízbe, hogy ezt a találkozót mindenképpen meg kell nyernünk, és ha nehezen is, de végül ez sikerült. Nagyon hasonlított a felkészülési meccsünkhöz, végig vezettünk, többször is elléptünk 2-3 góllal, de valahogy mindig felhoztuk őket. Amikor egyenlített a Szentes, akkor sem törtünk meg, és megmutattuk, hogy tudunk küzdeni egymásért, ennek külön örülök. Bizakodva várjuk a holnapi mérkőzéseket, célunk továbbra is a negyeddöntő kiharcolása.