A DVSE Gyerek és Serdülõ csapata is viszonylag szoros meccseken kapott ki itthon, a Debreceni Sportuszodában az Országos Bajnokságban jóval elõttünk járó pécsiek két korosztályos alakulata ellen.

 

Országos Fiú Gyerek Bajnokság, alsóházi rájátszás

 

2010. május 9. Debreceni Sportuszoda

 

 

DVSE Gyerek: Kátai K. – Litauszki T., Tamás M., Szabó M. 1, Hegedûs Á., Kiss D. 2, Nagy Zs. 1, Tóth L. 1, Nagy M., Száraz P., Macsi D., Varga Á., Gergely B. (kapus). Edzõ: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.

 

Gól emberelõnybõl: 0/1, ill. 1/3

Gól ötméteresbõl: -, ill. 1/1

 

A meccsen vezetett csapatunk az elsõ negyedben, ám ahogyan mi ekkor le tudtuk nullázni ellenfelünket, úgy tették ugyanezt a pécsiek velünk a második felvonásban, ahol õk két gólt is lõttek, így a félidõben már náluk volt az elõny. A harmadik negyedben elment a hajó a számunkra, a negyedikben pedig nagy hajrát kivágva kerültünk közelebb ellenfelünkhöz.

 

A gyerekek a 10 csapat közül a 7. helyen állnak jelenleg a bajnokságban. Csak hogy tudjuk hova tenni ezt a mostani Pécset, amely legyõzte a mieinket, a baranyai alakulat 25 ponttal 3. az alsóházban, míg a mieinknek egyelõre 11 pontja van. Magyarán egy jóval elõrébb álló gárda múlta felül egy szoros derbin a debreceni srácokat.

 

Legközelebb május 21-énDebreceni VSE Serdülõ – PVSK Serdülõ7-10 (0-1, 2-3, 1-4, 4-2) A gyerekeknél volt több esélyünk a gyõzelemre a jó pécsiek ellen, de a serdülõk is jót küzdöttek, és partiban voltak ellenfelünkkel. Viszont az is látszik, hogy már másként kezelnek minket, vagyis nem úgy szállt medencébe az ellenfelünk se ma, hogy, na, megverjük a debrecenieket egy csomóval, hanem komolyan vették a találkozót. Próbálkoztunk, de jelenleg ennyi tellett tõlünk. Szerintem mindkét csapatunkkal jó eredményt értünk el egy-egy ilyen tudású együttes ellen.

 

A srácok ott loholtak a pécsiek nyakán 3-5-ig (sõt, 2-1-re még vezettünk is). Furcsamód itt is a harmadik negyedben léptek el a vendégek tõlünk. Már 8-3-ra is vezetett a PVSK, amikor elkapták a mieink a fonalat támadásban, hátul pedig egymás után sikerült blokkolni a baranyaiak távoli lövéseit, centerbe pedig nem volt sok esélyük betenni a labdát. A mieink a mínusz ötbõl mínusz kettõt csináltak, sorozatban dobott három góllal (6-8), ám a legvégén már nem tudtak ennél közelebb kerülni ellenfelükhöz.

 

Az alábbi fotók a serdülõk meccsén készültek (Koppányi)

Megvan az elsõ

2010. március 17. - 11:33