Az elmúlt hétvégén megkezdődött a Fiú Országos Utánpótlás Bajnokság felsőházbeli küzdelmeinek rájátszása – az országos elitben Miroslav Bajin gyermekei az 1-6. helyekért, Hasas Marcell serdülői és Lukács Dénes ifi pólósai pedig a 7-12. helyezések egyikéért, valamint a biztos bennmaradásért harcolnak! A play off nyitányáról és a folytatásról Lukács Dénes és Miroslav Bajin nyilatkozott honlapunknak.

 

– Az ifi csapat hatalmas sikert ért el az utolsó másodpercben kiharcolt döntetlennel, a felsőház alsó szekcióját magabiztosan vezető BVSC ellen. A fővárosiak rendkívül erősek és masszívak, keretüket 12 ifjúsági korú játékos alkotja, míg a miénket hat. Ez jelentős különbség, különösen figyelembe véve azt, hogy a csapatunkat kiegészítő nyolc serdülőnk előttünk már játszottak, így a második meccsnek már fáradtabban vágtunk neki. Ennek ellenére végig fej fej mellett haladtak az alakulatok, majd a harmadik negyedben meglépett a rivális, aki már 8-5-re is vezetett, de mi a végét sokkal jobban bírtuk, felzárkóztunk, Macsi Patrik szenzációs góljával pedig egalizáltunk, míg Kaszanyi Roli nagyszerű védéseivel pedig stabillá tette a védekezésünket – kezdte Lukács Dénes, az ifik trénere.

– Összességében egy sikeres hétvégén vagyunk túl, melyen tulajdonképpen döntetlent játszottunk a BVSC együttesével, akivel egyenlő formában osztozkodtunk meg a pontokon – a gyermekek kikaptak, a serdülők nagyszerű játékkal nyertek, az ifik pedig ikszeltek! Ami a gyermekeket illeti, reális esélyünk a sikerre nem volt, a komplett, válogatott sorral rendelkező BVSC-vel szemben, de a folytatást elősegítő, kiváló felkészülési megmérettetés volt. Bízunk benne, hogy a riválisaink ellen már győztes meccseket tudunk vívni! A serdülők győzelme hatalmas fegyvertény, hiszen mind a serdülők, mind az ifik azért küzdenek, hogy előrébb tudjanak lépni – ezért szeretnénk mindent meg is tenni, a Szegedet pedig utolérni – fogalmazott a DVSE utánpótlás-nevelésért felelős szakmai igazgatója.

– A bajnokság második fele nem úgy kezdődött számunkra, ahogyan szerettük volna. Sérülések és betegségek tizedelték a csapatot, és az edzéseken sem tudtunk annyit készülni együtt, de remélem, hogy a folytatás már jó lesz! Tudjuk, hogy minden meccs nehéz lesz, ám bízok benne, a végére odaérünk a dobogóra! Az ember fór-hátrány nagyon jól működik, a zóna elleni játékban még vannak hiányosságaink, amit szeretnénk minél több gyakorlással kiküszöbölni – értékelt röviden Miroslav Bajin.