A nyírségieket simán verték '93-'94-eseink a hétvégi bajnoki fordulóban, ám a felcserélt találkozók közül a másodikon nem bírtak a mieink a hazai medencében messzirõl brillírozó Sátorajlaújhellyel, amely gárda ezzel a sikerrel beérte a DVSE-t a táblázaton, sõt, jobb gólkülönbségének köszönhetõen meg is elõzte. Sajgó Laci (utólag derült ki) törött kézzel védett. Tökös dolog volt tõle, ám ezzel finoman szólva sem használt a csapatnak.

 

Május 17. /mindkét meccs/
Debreceni VSE – AQUA SE Nyíregyháza
11-5 (5-1, 1-1, 3-0, 2-3)
 
DVSE: Sajgó L. – Molnár M. 1, SZABÓ B. 1, Szabó M. 1, Lõrincz Zs., RÓZSA B. 4, VARGA P. 2. Cserék: Kiss A. (kapus), Péter D., Kõrösi M., Kovács B., Nagy B., Molnár B., Kiss J. Edzõk: Éder Zsolt, Kardos Sándor.
 
Gól emberelõnybõl: 6/1, ill. 5/1.
Gól ötméteresbõl: 2/1, ill. -.
 
Edzõi értékelés: Magabiztosan kezdtünk. Az elsõ negyedben 5-1-es vezetésre tettünk szert. Fegyelmezett visszahúzódásunkkal a nyíregyháziak nem tudtak mit kezdeni, sokszor a lövésig sem jutottak el. A második negyedben kiderült, hogy az ellenfél nehezen viselte a különbséget. Ennek eredménye volt sajnos Kovács Barnabás súlyos sérülése, aki nem is folytathatta a mérkõzést. Ezt követõen inkább arra törekedtünk, hogy épségben megússzuk a durva mérkõzést, hiszen már a következõ meccsre koncentráltunk. Rózsa Bence kiemelkedõ centerjátékot mutatott, Varga Peti és Szabó Bence hozta ebben a korcsoportban kimagasló játék- és küzdeni tudását.
 
Debreceni VSE – ZVK Sátoraljaújhely
8-16 (2-2, 0-7, 3-3, 3-4)
 
DVSE: Sajgó L. – Molnár M. 1, SZABÓ B. 3, SZABÓ M. 1, LÕRINCZ ZS 1, Rózsa B. 1, VARGA P. 1. Cserék: Kiss A. (kapus), Péter D., Kõrösi M., Szabó B. II, Nagy B., molnár B., Kiss J. Edzõk: Éder Zsolt, Kardos Sándor.
 
Gól emberelõnybõl: 7/3, ill. 6/3.
Gól ötméteresbõl: 1/1, ill. -.
 
Edzõi értékelés: Fontos meccset vesztettünk. A meccs elõtt 55-45 % esélyt adtam a csapatunk gyõzelmére. Ennek megfelelõen kezdtünk és kétszer is vezetve, 2-2-vel zártuk a negyedet. Ebben a negyedben több gólos elõnyre tehettünk volna szert. A második negyed maga volt a rémálom. Kezdõdött egy távolról kapott góllal, majd a centerünket, Rózsa Bencét rúgásért cserével végleg kiállították és az emberhátrányból gólt kaptunk. Idõt kértem, de újabb két távoli góllal elúszni látszott a mérkõzés. Az ismételt idõkérés és a kapuscsere sem segített, 0-7 lett ez a negyed. A meccs eldõlt. Küzdöttünk, hogy szépítsük az eredményt, de erõnk csak a különbség tartására maradt. Az eddigi mérkõzéseinken kevés gól született, így erre a gólzáporra nem számíthattunk. Sajnos mindkét kapusunk messze tudása alatt védett, fõleg igaz ez a második negyedre, ahol szinte üres volt a kapunk. Ezzel a vereséggel az újhelyiek pontszámban beértek bennünket a táblázaton és egymás elleni eredmények miatt lecsúsztunk a második helyre.
 
A torna krónikájához tartozik: a mieink akceptálták a Sátoraljaújhely azon kérését, hogy az eredetileg elsõnek kiírt DVSE-S.újhely meccset csak másodiknak játsszuk le velük, mert addigra visszaér Budapestrõl az egyik legjobbjuk. Belementünk a dologba, mert a DVSE úgy akar bajnokságot nyerni ebben a korcsoportban, hogy lehetõleg minden tiszta legyen körülötte és ezt kívánja a sportszerûség is. Ez a srác végül 5 gólt szerzett ellenünk. No comment.
 
A másik dolog, amirõl mindenképpen szólni kell, hogy Sajgó László, a csapat tehetséges kapusa mint utólag kiderült, törött kézzel játszott. Direkt nem mondta meg elõzõleg Éder Zsoltéknak, mert attól tartott, hogy ennek tudatában a trénerek nem vetik be õt a találkozón. Zsolt a rangadót követõen megjegyezte, hogy Laci jól sejtette, mert pontosan ez történt volna, vagyis kimarad a csapatból – a dicséretes elszántságnál ugyanis elõrébb való a sportoló egészsége. Ráadásul másik hálóõr kezdõként történõ bevetésével esetleg eredendõen másabb taktikával küldte volna a srácokat vízbe a tréner, és ez esetben talán nem kapunk ennyi találatot messzirõl.
 
Mindenesetre ez már történelem, teljes és gyors gyógyulást kívánunk Lacinak, valamint a Nyíregyháza ellen megsérülõ Kovács Barnabásnak, a csapatnak pedig sikeresebb rangadókat!