Végletekig kiélezett mérkőzésen minimális, egygólos vereséget szenvedett a Budapest Honvéd ellen a DVSE-Master Good a bajnokság 9. fordulójában. A mieink az utolsó másodpercekben az egyenlítésért támadhattak, és habár a pontszerzés sajnos nem jött össze, a közönség felállva tapsolta meg a fiúkat a lefújást követően.

Török Béla bordatörés, Stefanidesz Levente és Pethe István pedig vállsérülés miatt nem állt Süveges Máté rendelkezésére, így három fiatal, a már-már állandó kerettagnak számító Fedac Dominic, Kis Ferenc, valamint Rácz Máté kapott lehetőséget a vezetőedzőtől.

Zsilák László istenes bombája nyitotta a gólok sorát, amely egyben az ébresztőt is jelentette a vendégeknek, akik néggyel válaszoltak. A negyed utolsó találata azonban Fülöp Bence nevéhez fűződik, több poszton is bevethető játékosunk parádés egyéni akció után hozta közelebb az övéit. (2-4)
A második nyolc percben rákapcsoltak a csapatok és beindult az adok-kapok. A Honvéd lőtte az elsőt, melyre Macsi Martin válaszolt, miután okosan megtalálta az ellenszerét a fővárosiak jellegzetes védekezésének. Hasonló forgatókönyv szerint alakult az egész negyed: Szivós Márton együttese gólt lőtt, melyre válaszolt a DVSE. Négyet vállalt mindkét csapat, a debreceniek részéről Somlai Tamás, Takács Kristóf és Fülöp Bence voltak eredményesek. (6-8)
Fordulás után folytatódott a sorminta, a hazaiak szorosan tapadtak a Honvédra és nem hagyták, hogy ellépjen a papíron jóval erősebb ellenfelünk. Két akció és két büntető hozta a gólokat a konyhára igazságos elosztásban. A vendéglátó részéről előbbit Macsi Patrik, utóbbit Fülöp Bence szerezte. (8-10) 

(Fülöp Bence a mezőny fölé nőtt ezen a mérkőzésen. Fotó: Nagy Anita)

Az egykor a debrecenieknél játszó Fejős Róbert centergóljával indult a záró játékrész, de egyhamar érkezett a hazai válasz, rögtön kettő! Korbán Richárd akcióból tüzelt, az egész meccsen tarthatatlan Fülöp Bence pedig centerből növelte a DVSE-gólok számát, így a végjáték előtt már csak egy volt közte. A következő támadásból az olimpiai, világ és Európa-bajnok csapatkapitány, Hosnyánszky Norbert állította vissza a két gólos különbséget, de erre is volt válasza a végig hatalmasat küzdő hazaiaknak: Macsi Martin másodjára is átlőtte a Honvéd védőfalát. Az utolsó percekben a házigazda minden erejét beleadva küzdött az egyenlítésért, három másodperccel a vége előtt pedig meg is volt a labdája hozzá, de Fortuna sajnos pont ekkor fordított hátat nekünk. 12-11 lett a vége a Honvéd javára ezen az őrült és a folytatás szempontjából nagyon biztató mérkőzésen.

E.ON Férfi OB1, 9. forduló
Debreceni VSE-Master Good-Budapesti Honvéd 11-12 (2-4, 4-4, 2-2, 3-2)
Gólszerzők:
 Fülöp B. 4, Macsi M. 2, Korbán, Takács K., Macsi P., Zsilák, Somlai, illetve Manhercz Á. 3, Hosnyánszky 3, Ekler B. 2, Kevi, Tapasztó, Fejős

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good nyilatkozata:
„Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hiszen az utolsó másodpercig küzdöttek és megvolt az esélyünk a pontszerzésre. Nagyon sajnálom, hogy ezúttal sem sikerült, viszont a mai teljesítményünk több, mint biztató volt. Ha ezt tudjuk állandósítani, szép sikerek várhatnak ránk a jövőben.”

Csapatunk következő mérkőzését a BVSC-Zugló otthonában játssza szombaton, jövőhét hétfőn este nyolc órától pedig az OSC-Újbudát fogadja hazai medencében.
Hajrá DVSE!