Hétgólos vereséget szenvedett a DVSE a Vasas otthonában. A debreceniek az első félidőben remekül tartották magukat a házigazdával szemben, a végére viszont kinyílt az olló.

Ígéretesen indult a találkozó, mivel Kósik Soma már a 38. másodpercben kivédte a góllövőlistát vezető Bátori Bence büntetőjét. Öt perccel később Drasko Brguljan avatta fel a debreceni kaput, Macsi Patrik azonban nem sokkal később büntetőből egyenlített. Az utolsó szó a Vasasé volt, az első nyolc perc után tehát egy góllal vezetett a vendéglátó. (2-1)

A második negyedben a debreceniek játéka tovább javult. Beleálltak a mérkőzésbe és felvették a kesztyűt a jóval nagyobb játékerőt képviselő angyalföldiekkel. Az előnyt végig megőrizte a Vasas, Miroslav Bajin csapatának azonban mindig volt válasza a hazai gólokra. Smitula Gergő centerből, Zsilák László és Macsi Patrik pedig akcióból és fórból voltak eredményesek, így a nagyszünetben mindössze egy gól volt a házigazda előnye. (5-4)

Fordulás után aztán fokozatot váltott a Vasas és megmutatta, hogy miért is emlegetik a szezon egyik legerősebb csapataként. A harmadik negyed utolsó támadásáig kellett várni az első debreceni gólra – ekkor Macsi Martin talált be akcióból -, igaz, a védekezés jól működött, hiszen a fővárosiak is csak két gólt szereztek. (7-5)

(A DVSE legeredményesebb játékosa a két találatot szerző Macsi Patrik volt)

A záró játékrészre aztán végérvényesen eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat. A piros-kékek egy 5-0-s szériával zárták le a bajnokit és végül magabiztosan, 12-5-re nyertek..

A vereség mellett az igazán bosszantó az, hogy Kósik Soma piros lapot kapott a harmadik negyedben, így a csapat első számú kapusa biztosan nem fog játszani a Tatabánya elleni sorsdöntő hazai bajnokin.

E.On Férfi OB1, 14. forduló

A-Híd VasasPlaket – DVSE 12-5 (2-1, 3-3, 2-1, 5-0)

Gólszerzők: Bedő 3, Szatmári 3, Vadovics 2, Brguljan 2, Sélley, Randelovic ill Macsi P. 2, Zsilák, Smitula, Macsi M.

Miroslav Bajin nyilatkozata:

„Sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Sajnálom, hogy a végén nagy lett a különbség, mivel ekkora különbség a mai napon nem volt a két együttes között. Az első félidőben összesen kaptunk egy előnyt úgy, hogy két játékosunkat is ápolni kellett, ez is megnehezítette a dolgunkat. Három negyedik rendben voltunk, kár, hogy a végére ekkora lett a különbség, de ma nem a legerősebb keretünkkel érkeztünk Budapestre.”

Együttesünk jövőhét szombaton öt órától a sereghajtó Tatabányát fogadja a Debreceni Sportuszodában az év utolsó bajnokiján.

Hajrá DVSE!

Mindent bele, Fiúk!

2020. december 11. - 16:19