A DVSE gyermek, serdülő és ifjúsági csapata is vereséget szenvedett az élbolyhoz tartozó Pécstől a kiemelt első osztályú bajnokság 9. játéknapján. A pontszerzéshez az ifik álltak a legközelebb, akik végül büntetőkkel maradtak alul a vendégekkel szemben.

A legnagyobbak kezdték a meccsek sorát vasárnap délután a Debreceni Sportuszodában. A hazaiak szinte végig uralták a mérkőzést és sokáig úgy tűnt, a 12. debreceniek legyőzhetik a tabella 4. helyén álló Pécs együttesét. A felnőttek között rendszeresen szerephez jutó Nagy Norbert – Krasznai Bendegúz – Tőzsér Dávid hármas vezetésével az utolsó negyedre három gólos előnnyel érkezett a DVSE és úgy tűnt, Kádár Kálmán együttese megszerezheti szezonbeli harmadik győzelmét. A vendégek azonban a záró játékrészt 3-0-ra megnyerték, így náluk volt a lélektani előny a büntetők előtt. Ez meg is látszott az ötmétereseknél: a hazaiak mindössze két büntetőt értékesítettek a négy pécsivel szemben, így végül a vendégek örülhettek.

DVSE – PSN Zrt. Sportiskola 9-9, 11-13 büntetők után (3-3, 1-2, 5-1, 0-3, 2-4)
Gólszerzők:
Nagy Norbert. 4, Krasznai 2, Tőzsér 2, Barta, Nagy Noel, Kis F. ill. Reisz 3, Gaszt 2, Németh 2, Kókai 2, Pónya, Vidovenyecz, Aranyi, Kőszegi

A három találkozó közül a serdülőké volt a legsimább. Két negyedig nagyon jól tartották magukat Kádár Kálmán játékosai, fordulás után azonban kinyílt az olló. A hazaiak közül Mercs Dániel és Szilágyi Ábel 3-3 gólt szerzett, a nemrég a felnőttek között bemutatkozó Fedac Dominik pedig kétszer volt eredményes. A vége 11-22 lett a Pécs javára, így a vendégek őrzik az ötödik helyüket a tabellán, a DVSE pedig a 13. a 16 csapatos bajnokságban.

DVSE – PSN Zrt. Sportiskola 11-22 (3-4, 4-4, 2-5, 2-9)
Gólszerzők:
Mercs 3, Szilágyi 3, Fedac 2, Borsos, Kis F., Szabó P. ill. Gaszt 5, Kőszegi 5, Vidovenyecz 4, Horváth II. 2, Pónya, Raffai, Holl, Szücs M., Tóth A., Volnhofer

A legfiatalabbaknál az első negyed döntött. Szabó Bence együttese borzalmasan kezdte a találkozót, amit sajnos nem sikerült három negyed alatt ledolgozni. Hiába nyerték meg a második, a harmadik és a negyedik negyedet összesítve 14-13-ra, az első nyolc percet 9-2-re nyerte a Pécs, amely az egész találkozóra rányomta a bélyegét.

DVSE – PSN. Zrt. Sportiskola 16-22 (2-9, 4-4, 5-4, 5-5)
Gólszerzők:
Porcsin 6, Dobó-Nagy 4, Borsos 3, Balogh 2, Paulovich, ill. Tóth A. 6, Imre 4, Holl 3, Gaál 2, Nagy Z. 2, Vasvári, Volnhofer, Bocor, Brunner, Tóth M.

Folytatás vasárnap a BVSC-Zugló otthonában. Hajrá DVSE!