Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros a DVSE ellen a hetedik fordulóból előrehozott találkozón. A debreceniek végig derekasan küzdöttek, de csak villanásokra volt erejük a világsztárokkal teletűzdelt fővárosiak ellen.

Jól kezdődött a találkozó debreceni szempontból, hiszen másfél perccel az első negyed végéig 2-2 volt az állás. A Fradi góljaira Macsi Martin előbb centerből, majd büntetődőből volt eredményes. A hátralévő 88 másodpercben azonban háromszor is betalált a vendéglátó, így 5-2-re elment Varga Zsolt együttese nyolc perc után.

A második negyedben csaknem öt percet kellett várni az első debreceni találatig: ekkor Krasznai Bendegúz lőtt gólt emberelőnyből. A Fradi viszont addigra már háromszor is eredményes volt, és ezeket követte további kettő, így a félidőben már 10-3-ra vezetett a bajnok.

Remekül kezdte a második játékrészt a DVSE. Takács Kristóf előnyből, Pethe István pedig centerből szerzett gólt, a negyed második felére viszont alábbhagyott a lendület. Az FTC ezt kihasználva tovább növelte előnyét, így a záró játékrész előtt már 11 gólos volt a hazai előny. (16-5)

Az utolsó negyedben érződött, hogy a lényegi kérdések már eldőltek. Négy és fél perc után született meg az első Fradi gól, melyet még zsinórban három követett. Két perccel a vége előtt Zsilák László szépített fórból,az utolsó percben pedig Smitula Gergő tett hozzá még egyet akcióból. Az utolsó két gól az FTC nevéhez fűződött, amivel a zöld-fehér csapat beállította a 23-7-es végeredményt.

FTC-Telekom–Debreceni VSE 23-7 (5-2, 5-1, 6-2, 7-2)

Gólszerzők: Mezei 4, Jansik Sz. 3, Vámos 3, Vigvári Vendel 3, Jaksics 3, Sedlmayer 2, Német 2, Constantin-Bicari 2, Kállay, ill. Macsi M. 2, Takács, Zsilák, Smitula, Pethe, Krasznai

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata a mérkőzésről:

„Az első negyedig méltó ellenfelei voltunk a sztárcsapatnak, onnantól viszont felőröltek minket. Az volt a cél, hogy kevés akciógólt kapjunk, de a végén nagyon szétszedtek minket és sok lefordulás gólt lőttek. Megyünk tovább és készülünk az Újpest elleni mérkőzésre.”

A bajnokhoz látogatunk.

2020. szeptember 11. - 12:18

Újabb idegenbeli túra.

2020. szeptember 15. - 18:57