Szombaton, Tatabányán elkezdi a 2018-19-es szezont a DVSE OBI-es vízilabdacsapata. A nyáron komoly fiatalításon átesett debreceniek a tavaly az alsóházban szerénykedő TVSE-vel csapnak össze 16 órától. A nyári átalakulásról, a szezonkezdetről és a célokról tartott ma évindító sajtótájékoztatót csapatunk.

Július vége óta készül az idei szezonra a DVSE, a csapat tíz hetes felkészülésen van túl, a hétvégén pedig megkezdik a bajnoki szereplést Tatabányán. A csapat terveiről tartott keddi tájékoztatón Barcsa Lajos alpolgármester hangsúlyozta: stratégiai ügyként kezelik a sportot, 1 milliárd Forintot fordítanak rá évente, ebből a versenysportot közel 290 millió forinttal támogatják.

– A vízilabda csapat esetében 50 millió forint támogatással élünk. Ebben a döntésben benne foglaltatik az is, hogy 150 debreceni fiatal sportol nap mint nap a vízilabda szakosztályban. Azt gondolom, hogy ez egy igen szép szám és az is nagyon jó, hogy a mindennapos mozgásukat a vízilabdázás tölti ki – mondta Barcsa Lajos alpolgármester.

A játékoskeret alaposan átalakult a nyáron, nyolcan távoztak és mindössze négyen érkeztek. A 18-as bő keret 11 tagja hazai nevelésű, debreceni játékos.

-Elsődleges célunk az, hogy a debreceni játékosok minél többet legyenek a medencében. Minél több lehetőséghez jussanak, ahogy ezt tették a felkészülési mérkőzéseken is. De sem a kupában, sem a bajnokságban nem fogalmaztunk meg konkrét célt, ha ismét bekerülünk a legjobb nyolc közé, az már csak hab lesz a tortán. – nyilatkozta Becsky István, a DVSE elnöke.

Az előző évben 8. helyen végző együttest Miroslav Bajin irányítja majd az előttünk álló szezonban, a szerb szakember Komlósi Péter helyét vette át. Az eddig utánpótlásért felelős vezetőedző segédei Kardos Sándor másodedző és Széll Gábor erőnléti- és rehabilitációs edzők lesznek.

-Egy nagyon fiatal csapat vagyunk, a harmadik legalacsonyabb az átlagéletkorunk a bajnokságban. Egy valamit megígérhetek, hogy minden labdáért keményen meg fogunk küzdeni, egy hajtós, agilis vízilabdát játszó csapat leszünk. –mondta a szakember arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen típusú DVSE-t láthatnak majd idén a szurkolók.

Kállay Márk távozásával a csapatkapitányi posztot az OSC-től érkező Kovács Gábor vette át, aki szerint a csapat a több, mint két hónap munka után már nagyon várja az első tétmérkőzést.

-A hétvégén rögtön jön egy meghatározó mérkőzés, ami megalapozhatja az idei évünknek, a csapat kezdeti hangulatát. Ezt a kis terhet, ami úgy érzem, mindenkinek a vállát nyomja, egy győzelemmel le lehetne venni – vélekedett a játékos.

A debreceniek első hazai mérkőzése október 20-án lesz az UVSE ellen.