10-9-es vereséget szenvedett a DVSE a Komjádi Uszodában a Vasas Plaket vendégeként. Miroslav Bajin együttese a találkozó végére ledolgozta háromgólos félidei hátrányát, ám a meccs zárása a hazaiaknak sikerült jobban.

Nem a legjobb előjelekkel várhatta a középházba jutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést a DVSE, ugyanis sem Stefan Vidovics, sem Giorgo La Rosa nem állt Miroslav Bajin rendelkezésére. Az utóbbi időben a másodosztályban kiválóan teljesítő Stefanidesz Levente viszont megkapta a bizalmat a vezetőedzőtől. A Vasas kezdte jobban a találkozót, Sélley révén már az első percben megszerezték a vezetést. Két vezére hiányában sokáig csak keresték magukat a debreceniek, és hiába volt rendben a védekezésük, rengeteg második esélyt engedélyeztek vendéglátójuknak, akik a negyed második felében Bencz révén tovább növelték előnyüket (2-0). A folytatásban Durik harcolt ki emberelőnyt, melyet Macsi Patrik gólra is váltott, de Bencztől szinte azonnal érkezett a válasz fórból, így az első nyolc perc végére maradt a kétgólos hazai vezetés.

A második játékrész kezdetén a fiatalabb Macsi testvér, Martin is feliratkozott a góllövők közé, de megúszásból gyorsan jött az angyalföldi válasz (4-2). A kipattanók megszerzésével továbbra is hadilábon állt a DVSE, de a küzdeni akarásra nem lehetett panasz, kicsit pontosabb játékkal akár az egyenlítés is összejöhetett volna. Ehelyett a félidőhöz közeledve Hegedűs tovább növelte a piros-kékek előnyét, így a nagyszünetben 5-2-es Vasas vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Dőry Farkas egy akciógóllal jelezte, még nem adták fel a mérkőzést, sőt Fejős Róbert fórból már két perc után egyre hozta fel övéit (5-4). Már az egyenlítésért is támadhattak Kovács Gáborék, ám büntetőből mégis a hazaiak találtak be. A negyed második felében újra belelendültek a csapatok, Dőry góljára még érkezett a hazaiaktól válasz, de Macsi Patrik találatával sikerült újra látótávolságon belül kerülni, így minden nyílt maradt az utolsó felvonásra (7-6).

Egy hazai büntetővel indult az utolsó nyolc perc, de nem adta fel a DVSE, és a nagyszerűen játszó Dőry Farkas góljával tartották a lépést. A negyed derekán az egyenlítés is összejött a cívisvárosiaknak, Macsi Patrik emberelőnyből volt eredményes (8-8). Nem tartott sokáig a debreceniek öröme, a következő támadásból ugyanis Bencz megszerezte önmaga negyedik, csapata kilencedik gólját. Két perccel a vége előtt Fekete Gergő újra egalizált, sőt ezt követően egy fórt is kivédekeztek. Az utolsó percre még mindig döntetlennel fordultak a felek, ám a hazaiak egy könnyű síppal megadott fór végén újra átvették a vezetést Miklós révén, melyre már nem tudtak válaszolni Miroslav Bajin tanítványai. Folytatás jövő hét szombaton a Kaposvár ellen hazai pályán.

Vasas Plaket – DVSE 10-9 (3-1, 2-1, 2-4, 3-3)

DVSE: Kósik – Smitula, DŐRY 3, Kovács, Fekete, MACSI P. 2, Fejős 1 cserék: Durik, Stefanidesz, Zsilák, Dienes, MACSI M. 2.

Miroslav Bajin: Két fontos játékos hiányzott, akik a debreceni meccsünkön hat gólt lőttek, ez döntően befolyásolta a játék képét. Az első félidő volt a döntő, amikor nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket és a fórjainkat. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra, ilyet edzőként már nagyon régen éreztem, hihetetlen nagyot küzdöttek a fiúk. Nem foglalkoztak semmilyen külső körülménnyel és úgy mentek minden labdáért, mint a cápák, akkor is, amikor már a legtöbben azt hitték, hogy elment a busz. Sajnálom, hogy nem sikerült a pontszerzés, pedig már a kezünkben volt, de nem volt szerencsénk a végén. Remélem a Kaposvár ellen jövő héten sokan kijönnek majd buzdítani bennünket, szükségünk lesz a támogatásra az újabb győzelem megszerzéséhez.