Szenzációs, és rendkívül fontos sikert aratott a DVSE a Nagykanizsa ellen az első osztályú tagságról döntő osztályozó első mérkőzésén. A mai győzelem igazi csapatmunka volt!

A találkozó első negyedére alaposan rányomta a bélyegét a tét, hiszen több mint három percet kellett várni az első gólra. Szerencsére DVSE-találatnak örülhetett a szép számú hazai közönség: Macsi Patrik egy szépen megjátszott emberelőny végén szerezte meg a vezetést a mieinknek. Kisvártatva Major Martin egyenlített akcióból, az utolsó szó azonban a debrecenieké volt: 48 másodperccel a vége előtt Süveges Máté juttatta ismét előnyhöz a hazaiakat. (2-1)

Egy perccel a második negyed kezdete után Takács Kristóf növelte kettőre a DVSE előnyét, melyre az egykori debreceni védő, Simon Adrián válaszolt. A folytatásban felélénkült az OB1/B bajnokának játéka és a játékrész vége felé már ők vezettek. A legjobbkor jött Oltean Sebastian egyenlítő találata, a következő támadásból viszont visszavették a vezetést a kanizsaiak. Egy másodperccel a vége előtt Süveges Máté talált be egy labdaszerzés után, ismét nyílttá téve az összecsapást. (5-5)

(Süveges Máté volt a csapat egyik vezére. Fotó: Nagy Anita.)

Fordulás után végképp összeállt a DVSE játéka, melynek egy elképesztő második félidő lett az eredménye. Együttesünk ihletett formában támadott, hősiesen védekezett, a kapuban pedig a Kósik Somát helyettesítő Somorjai Péter parádézott, amennyiben lövésig jutott ellenfelünk. A harmadik nyolc percet Krasznai Bendegúz megúszásgóljával, valamint az egész mérkőzésen fenomenálisan játszó Süveges Máté két találatával 3-0-ra nyerte Miroslav Bajin együttese. (8-5)

A záró játékrészben is a hazaiak akarata érvényesült, amely gólokban is megmutatkozott. Nagy Norbert és Macsi Patrik révén tovább nőtt a debreceniek előnye, melyre egyetlen góllal sem tudott válaszolni a Nagykanizsa. A DVSE szervezett játékkal, a taktikai utasításokat betartva 10-5-re nyert az osztályozó első meccsén, melyet vastapssal jutalmaztak meg a lelkes hazai szurkolók.

(Somorjai Péter élt a lehetőséggel és remekelt a kapuban. Fotó: Nagy Anita.)

A Srácok káprázatos teljesítménnyel és ami még fontosabb, hatalmas szívvel álltak bele a mérkőzésbe. Elhitték, hogy képesek kihozni magukból a legtöbbet, a hit és az akarat pedig meghozta a jól megérdemelt gyümölcsét. Méltán lehetünk büszkék rájuk! Erre lesz szükség a Nagykanizsán, ahol várhatóan egy pokolian nehéz találkozó vár ránk. Az első, oly fontos lépést megtették a fiúk! Bízzunk benne, hogy a jó formát átmentik az idegenbeli találkozóra és akár már jövő szombaton, félezer kilométerrel arrébb kiharcolják a bennmaradást!
Szép volt Fiúk!
Miroslav Bajin vezetőedző, DVSE
„Tudtuk, hogy fizikálisan erősebb nálunk a Nagykanizsa, ráadásul önbizalommal telve érkeztek ide, hiszen veretlenül nyerték meg az OB1/B-t. Kár, hogy csak ennyi hely van az első osztályban, mivel azt gondolom, ők is a legfelsőbb szintet képviselik.  Az első két negyedben nagyon nehéz dolgunk volt, a folytatásban azonban szerencsére sikerült feltörnünk a védelmüket és rájuk erőltetni az akaratunkat. Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk, de helyén kell kezelni a győzelmünket, hiszen Nagykanizsán egy új mérkőzés vár ránk.”

Somorjai Péter, DVSE
„Amikor kiderült, hogy Kósik Somát eltiltották, az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Örültem, hogy újra játszhatok, ráadásul hazai közönség előtt, akik szenzációsak voltak. Viszont kicsit aggódtam is, hiszen rég játszottam, főleg ilyen fontos tétmérkőzésen. Szerencsére sikerült felszívni magam és a védelem is egészen elképesztő volt előttem. Tiszteljük ellenfelünket és tudjuk, hogy egy nagyon kemény visszavágó vár ránk, de remélem, hogy sikerül ott is behúzni a találkozót és megőrizzük az OB1-es tagságunkat.”

E.ON Férfi OB I – osztályozó, 1. mérkőzés
Debreceni VSE-Kanizsa Vízilabda Kft. 10-5 (2-1, 3-4, 3-0, 2-0)
Gólszerzők: Süveges 4, Macsi P. 2, Oltean 1, Krasznai 1, Takács K. 1, Nagy N. 1, ill. Balaska 2, Major 1, Kalanovics 1, Simon A. 1

Hajrá DVSE!