A decemberi, kuvaiti világbajnokságra készülő junior válogatott négy felkészülési mérkőzést is játszott az elmúlt napokban. Kemény Kristóf együttese Szerbiát kétszer is legyőzte, míg a Montenegró elleni találkozókon egy győzelem és egy vereség volt a mérlegük. A nemzeti csapatban ezúttal is szerepet kapott Fekete Gergő, aki három találkozón is medencébe szállt, s csapata egyik legjobbjaként kilenc gólt szerzett.

-A válogatott összetartásokon nagyon keményen készülünk, ez a négy edzőmérkőzés nagyon hasznos volt számunkra. A BENU Kupa is jó erőfelmérő volt, de jövőhéten utazunk Horvátországba, ahol talán még ennél is keményebb megmérettetések várnak ránk. A szerb és a montenegrói válogatott mellett a horvátok és a görögök is ott lesznek a tornán, így a spanyol és az olasz válogatott kivételével gyakorlatilag a korosztály közvetlen elitjével találkozhatunk. –mondta a válogatott szereplésről Fekete Gergő.

A debreceniek ígérete meghosszabbította az előző szezonban lejáró szerződését, így újabb két éven át fogja erősíteni a DVSE csapatát. Az elmúlt nyárhoz hasonlóan most sincs sok ideje a pihenésre, hiszen a válogatott meccsek után nem sokkal már kezdődik is a felkészülés az új idényre.

-Nagyon várom már az előttünk álló szezont, kíváncsi vagyok, hogy a még a tavalyinál is fiatalabb keretünk hogyan fog szerepelni. Szeretnék tovább fejlődni, játékban előrelépni, és minél több lehetőséget kapni a csapatban. Még két hétig leszek a válogatottal, ezután visszatérek Debrecenbe, de hogy mikor állok majd edzésbe, azt még Miroslav Bajin vezetőedzővel pontosítani fogjuk. –zárta szavait a fiatal játékos.

Junior válogatott mérkőzései a BENU-Kupán:

Magyarország – Szerbia 10-9 és 10-7

Magyarország – Montenegró 17-10 és 8-9