Az elmúlt héten világbajnoki bronzérmet szerzett Fekete Gergő, a DVSE fiatal tehetsége. A 18 éves játékos a magyar válogatott összes mérkőzésén a kezdőcsapat tagja volt, egy kivétellel mindegyik ellenfélnek be is talált. A vb után sincs megállás, ugyanis Gergő csatlakozik a kontinenstornára utazó korosztályos válogatotthoz is.

– A harmadik hely a világbajnokságon egy nagyon szép eredmény, de azért vannak bennem rossz érzések, szerintem többre is képesek lehettünk volna. A célunk az volt, hogy kihozzuk a maximumot magunkból és világbajnoki döntőt játsszunk, ami végül nem jött össze. Utólag azért a bronzéremnek is örülünk természetesen. Személy szerint a spanyolok elleni elődöntőn játszottam a legjobban, sajnos azon a meccsen pont vereséget szenvedtünk.

A DVSE ifjú titánja szerdáig kapott pihenőt, amikor is újra csatlakozik az ezúttal az Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapathoz.

-Szeretnénk az eb-n is megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, ugyanakkor ez nem lesz egyszerű dolog. A legjobb csapatok Európában vannak, gyakorlatilag csak az USA tudja felvenni a versenyt az elittel, ráadásul vannak olyan komoly játékerőt képviselő csapatok is, akik nem jutottak ki a vb-re, mivel csak nyolcan voltak a kontinensről. A célunk ezúttal is az éremszerzés lesz.

Az OBI-es csapathoz várhatóan csak szeptember közepe felé csatlakozhat Fekete Gergő, akinek a 2018-19-es szezon hozhatja meg az igazi áttörést a felnőttek között.

-A legjobb szezonom a két évvel ezelőtti volt, amikor nem sikerült bejutni a legjobb nyolcba, és akkor rengeteg lehetőségem volt, amivel úgy érzem, hogy tudtam is élni. Tavaly sajnos volt egy komolyabb sérülésem, és utána nem tudtam azt a színvonalat hozni, amit elvárnak tőlem és én saját magamtól is. Szerencsére most már teljesen egészséges vagyok, kezdek belelendülni a játékba, remélem megkapom a lehetőséget, és az idei szezon lesz az áttörés számomra.

Nagy volt a játékosmozgás a nyáron a DVSE háza táján, de a távozókat sikerült minőségi igazolásokkal pótolni. A keret átalakulásával az átlagéletkor is jelentősen csökkent, a debreceni pólósok az egyik legfiatalabb csapatot alkothatják majd az első osztályban.

-Nagyon fiatal csapat vagyunk, éppen ezért könnyebb lesz beilleszkednem a keretbe. Szerintem az életkorunkból adódóan nagyon motivált lesz a társaság, mindenki bizonyítani szeretne majd, remélem, hogy jól fog elsülni a szezon. Bevallom őszintén, hogy most még nem nagyon tudom, hogy mire leszünk képesek, hiszen még nem edzettem együtt a csapattal, de a tavalyi eredményeket úgy gondolom, hogy nem lehetetlen elérni. Nagyon várom már, hogy együtt készülhessek a többiekkel.