A fiú országos kiemelt bajnokság legjobb 16 csapata között szerepel hétről hétre a DVSE gyermek együttese. Az őszi félévben az ország legjobb utánpótlás klubjai mellett külső körülményekkel is meg kellett küzdeni a srácoknak. Fehér László vezetőedzővel foglaltuk össze az eddigieket

– Túl vagyunk az első néhány hónapon, mennyire vagy elégedett vagy éppen kevésbé elégedett az eddig látottakkal?

– Sajnos nem vagyok elégedett az eddigi félszezonnal. Eléggé felemásan, de nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy rosszul sikerült az elmúlt néhány hónap. Nagyon sok sérülés és betegség tizedelte a csapatot, ami rá is nyomta a bélyegét a szereplésünkre. Ha jól emlékszem, összesen két meccsen játszottunk teljes kerettel. Emellett az év elején beleszaladtunk egy-két nagyobb pofonba, ami kicsit meg is törte a srácok lendületét és voltak motivációs problémák is. Bízok benne, hogy jó úton játunk afelé, hogy a szezon második fele jobban sikerüljön.

-A srácok a 15. helyen állnak egy győzelem jött eddig össze. Több volt az első 12 fordulóban, vagy jelenleg ez a realitás?

– Őszinte leszek, sokkal több nem volt ebben az félévben, elsősorban a fentebb említett okok miatt. Lett volna néhány olyan meccsünk, amit megnyerhettünk volna és akkor nyilván jobban nézne ki a tabella a mi szemszögünkből, de talán még nem voltunk elég erősek, elég érettek a győzelemre. Az élmezőny csapatai ellen voltak jó negyedeink, de tény, hogy mindent figyelembe véve javulnunk kell a folytatásban.

(Fehér László)

– Szezon előtt beszéltük, hogy a folyamatos fejlődés a legfontosabb ennél a korosztálynál és az, hogy néhányan a serdülők között is megállják a helyüket. Ezen a téren eddig jó úton jártok?

– Ezen a téren szerencsére jól állunk, volt olyan találkozó, mikor négy fiatal is játszott a serdülő csapatban és szépen megállták a helyüket. Ha az eddigieket nézzük, talán ez a legnagyobb pozitívum az elmúlt hónapokat tekintve.

Miben kell mindenképp fejlődni tavasszal?

Mindenben fejlődnünk kell, csapatszinten és egyénileg is. Egy hat hetes felkészüléssel kezdünk, ahol hangsúlyt fektetünk az állóképességre, az egyéni képzésre és természetesen a taktikai elemek fejlesztése sem maradhat el. Remélem, hogy sokkal több pozitív élmény fogja érni a csapatot tavasszal, mint ősszel.

A folytatásban mi a cél és mik az elvárások? Messze még a bajnokság vége és lehet fentebb lépkedni.

– A cél, hogy sokkal jobban szerepeljünk jövőre, ez nem is lehet kérdés. Bizakodó vagyok, mivel mind egyénileg mind csapatként bőven látok esélyt a javulásra, a fejlődésre. Remélem, hogy sokkal jobban ki fog jönni a meccseken a hétközben elvégzett munka és a fiúk valódi tudása. Hogyha ez így lesz, akkor szép és eredményes tavasz vár ránk.