Fiú Ifjúsági Országos Bajnokság, 2. selejtezőkör

Debrecen – KSI 15-18 (4-5, 5-7, 3-5, 3-1)

Debrecen: Csiszár – Oltean 2, Krasznai 4, Tőzsér 2, Nagy Norbert 1, Farkas 5 csere: Molnár – Hajdu, Kis, Varga, Ördögh, Nagy Noel 1.

Debrecen – ZF-Eger 11-6 (2-1, 2-3, 3-2, 4-0)

Debrecen: Csiszár – Oltean 4, Krasznai 2, Tőzsér 1, Nagy Norbert 1, Farkas 1, Kardos 1 csere: Hajdu, Kis 1, Varga, Ördögh 1, Nagy Noel.

Kaposvári VK – Debrecen 10-14 (4-6, 2-1, 2-4, 2-3)

Debrecen: Csiszár – Oltean 2, Krasznai 3, Tőzsér 4, Nagy Norbert 1, Farkas 4 csere: Molnár – Hajdu, Kis, Varga, Ördögh, Nagy Noel 1.

Kádár Kálmán: Először is gratulálok mindhárom csapatnak a nagyszerű teljesítményért, mert nagyon nagy dolog, hogy megelőztük a Kaposvárt, és főleg az Egrieket, ahol tudjuk jól hogy régóta nagyon jó munkát végeznek utánpótlásnál. Ami az ifiket illeti, nagyszerű támadójátékot mutatunk első meccsünkön a KSI ellen, ám védekezésben nagyokat hibáztunk. Arra kértem a fiukat h az Egri meccsen sokkal jobban figyeljünk a védekezésre, de a támadó szellem ugyanúgy maradjon meg, ami sikerült is, és nagyon nagy győzelmet arattunk fölöttük. A siker sokat kivett belőlünk, a Kaposvár ellen már elégé hullámzó teljesítményt nyújtottunk. A lényeg, hogy összeszedetten és koncentráltan pólóztunk, és sikerült a felsőházba kerülni.

Fiú Serdülő Országos Bajnokság, 2. selejtezőkör

Debrecen – ZF-Eger 7-15 (1-4, 2-3, 3-3, 1-5)

Debrecen: Pataki B. – Csikortás, Tőzsér 4, Nagy Norbert, Kovács Máté, Nagy Noel 1, Kis csere: Nagy Benedek, Szabó 1, Szilágyi, Pataki Á., Fedac 1.

Kaposvári VK – Debrecen 9-14 (1-4, 2-5, 2-3, 4-2)

Debrecen: Pataki B.– Csikortás, Tőzsér 6, Nagy Norbert 1, Fedac 4, Nagy Noel, Kis 2 csere: Nagy Benedek, Szabó, Göblyös, Szilágyi 1, Pataki Á., Kovács.

Debrecen – KSI 7-15 (3-2, 2-5, 1-4, 1-4)

Debrecen: Pataki B. – Tőzsér 4, Nagy Norbert, Kovács, Fedac 2, Nagy Noel 1, Kis csere: Szabó, Göblyös, Sziláyi, Pataki Á.

Kardos Sándor: Osztályozót játszani mindig nehéz feladat, főként úgy, hogy a szezon első mérkőzései, és még a csapat nem szokott össze, ráadásul több sérült sem állt a rendelkezésemre. Ahogy az eredményeken is látszik, vannak csapatok, akik jelen pillanatban jobbak, vagy komplettebbek nálunk, de ebbe az állapotba nem nyugodhatunk bele. Többször kapkodunk, és sokat hibázunk hátul. Nekünk is megvannak a gólhelyzeteink, a büntetőink és az emberelőnyeink, csak ezeket higgadtan ki kellene használni.

Amivel nem vagyok megelégedve, az az egyes játékosok hétközbeni hozzáállása, és az elvégzett munka milyensége. Ez így nem mehet tovább a szezonban, ezért változtatni fogunk, s akik dolgozni szeretnének, azokkal folytatjuk a munkát közösen. Nagyon büszke vagyok a csapatokra, és főként a klubra, mert mind a három korosztály jó teljesítményére szükség volt ahhoz, hogy a felsőházban tudjunk szerepelni. Azt gondolom, hogy ez nagy teljesítmény a srácoktól, köszönet az edzőknek és a klubnak, hogy biztosították a feltételeket a felkészülés során.

Fiú Gyermek Országos Bajnokság

Kaposvári VK – Debrecen 9-11 (1-5, 3-3, 3-1, 2-2)

Debrecen: Aradi – Borsos, Szilágyi 1, Szabó 1, Dobó-Nagy, Pataki Á. 3, Fedac 6 csere: Kiss, Porcsin, Megyeri-Kardos, Balogh.

Debrecen – KSI 14-8 (5-4, 2-2, 3-2, 4-0)

Debrecen: Aradi – Borsos, Szilágyi, Szabó 1, Dobó-Nagy 1, Pataki Á. 5, Fedac 5 csere: Tamás, Kiss 1, Porcsin, Szűcs, Megyeri-Kardos, Balogh 1.

Debrecen – ZF-Eger 7-11 (1-4, 1-3, 4-3, 1-1)

Debrecen: Aradi – Borsos 1, Szilágyi, Szabó, Dobó-Nagy, Pataki Á. 2, Fedac 4 csere: Tamás, Kiss, Porcsin, Szűcs, Megyeri-Kardos, Balogh.

Szabó Bence: Az első mérkőzésen mindenképp szerettünk volna a Kaposvárnak visszavágni az első meccsen elszenvedett drámai vereség után. Egy nagyon koncentrált és jó kezdéssel sikerült magabiztos előnyt szerezni, amely ezúttal kitartott a mérkőzés végéig. A második ellenfél a KSI csapata  volt, ahol a mi szempontunkból az volt a tét, hogy versenyben maradunk-e a csoportelsőségért. A srácok is megértették ennek a meccsnek a jelentőségét, és olyan teljesítményt tettek le az asztalra, amely csapatszinten az eddigi legkiválóbb produkció volt, amit ettől a korosztálytól bármikor is láttam, ennek az eredménye egy magabiztos győzelem lett az ország egyik legkiválóbb utánpótlás klubja ellen. A harmadik összecsapásra néhány órával később került sor, viszont a KSI elleni teljesítményünket az Eger ellen már megközelíteni sem sikerült, fogalmazhatnék úgy is, hogy mennyből a pokolba kerültünk. Gyakorlatilag szöges ellentéte volt a délelőtti kiváló produkciónak a egriek elleni, nem is nagyon tudok semmi pozitívat kiragadni ebből a mérkőzésből.

Volt négy meghatározó játékos, akinek ez a mérkőzés már a hatodik volt alig három nap alatt, így lehet hogy ez is közrejátszott a leromló teljesítményben. Összességében azonban ez a két fordulókör -még a végét csúnyán elrontva is- pozitív volt, bebizonyítottuk hogy a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt, sőt akár le is tudjuk győzni őket. Innentől benne vagyunk az ország nyolc legjobb csapatában, ahol hétről hétre ezek a kemény ellenfelek fognak szembe jönni, így fel kell kötni a gatyánkat, hogy megmutassuk helyünk van a legjobb 8-ban.