A koronavírus-járvány a vízilabdát sem kímélte és az elmúlt hónapokban alaposan átrendezte a hazai erőviszonyokat. A debrecenieknél úgy döntöttek, folytatják az évekkel ezelőtt elkezdett koncepciót, azaz a hazai nevelésű fiatalok előtérbe helyezését. Ennek fényében a következő idényben még több szerepet kaphatnak a fiatal tehetségek a felnőttek között a világ talán legerősebb bajnokságában.
Az első erőfelmérő: a Magyar Kupa
Szombaton délelőtt már tétmérkőzésen ugranak vízbe a debreceniek. A DVSE az OB1 rajtja előtt a Magyar Kupában kezdi meg a küzdelmeket, ahol a Szeged, a Szolnok és az OSC vár rájuk.  Miroslav Bajin vezetőedző szerint a sorozat remek felvezetése lesz a bajnokságnak.
“Remélem, mi diktáljuk majd a tempót a kupameccseken. Fiatal csapatomat gyors játékosok alkotják és remélem, ezt a vízben is kamatoztatni tudjuk.  A szegedi kupameccsek azt is meg fogják mutatni, jelenleg hol tartunk a felkészülésben és mik azok, amin még javítanunk kell a bajnoki rajtig.” – hangsúlyozta a vezetőedző.

A Magyar Kupa menetrendje: (“A” csoport, Szeged)

07.25. (szombat)
10:00 DVSE-OSC
16:00 Szentes-DVSE
07.26. (vasárnap)
10:00 DVSE-Szeged
OB1 2020-2021 – Egy évtizede az élvonalban
Az DVSE 2010 őszén mutatkozott be az első osztályban, azóta pedig megszakítás nélkül ott szerepel. A cél, hogy a csapat idén is biztos bennmaradó legyen. A debrecenieknél úgy döntöttek, folytatják az évekkel ezelőtt elkezdett koncepciót, azaz a hazai nevelésű fiatalok előtérbe helyezését. Ennek fényében a következő idényben még több szerepet kaphatnak a fiatal tehetségek a felnőttek között a világ talán legerősebb bajnokságában. „Arra az elhatározásra jutottunk, hogy a debreceni vízilabda a magyar utánpótlás és a felnőtt vízilabda sportnak úgy tud a legjobban segíteni, ha minél több játékost nevelünk ki az első osztálynak és reményeink szerint később a válogatottnak.”– mondta Becsky István, a DVSE elnöke.
Fotó: Molnár Péter

Az együttes idei 18 fős keretéből 14-en a Debrecen utánpótlásából kerültek ki. Őket fogja segíteni néhány rutinos játékos, köztük a két év után visszatérő Süveges Máté, akire csapatkapitányként számítanak. A tapasztalt játékos bizakodva tekint a szezon elé, bár tudja, hogy nagyon nehéz feladat vár rájuk. “Megkerestek, hogy két év után visszatérnék-e, mert nagy szükség volna rám. Habár nem játszottam, szinte végig edzettem az elmúlt két évben, éppen ezért úgy gondoltam, még hasznára lehetek a csapatnak. Ezek a gyerekek nagyon figyelnek, nagyon akarnak, nagy bennük a bizonyítási vágy. Ha sikerül megtalálni a játékstílusunkat, akkor bízunk benne, hogy fogunk meglepetéseket okozni a bajnokságban.”

Fotó: Molnár Péter

Ami pedig a távozókat illeti, a csapatkapitány Kovács Gábor hazatért Egerbe, Fekete Gergő pedig a bajnoki és Bajnokok Ligája címvédő Ferencvároshoz igazolt. Emellett Horváth Ákos, Rádli Rajmund, Telegdy András és Vancsik Levente is klubot váltott a nyáron.

Érkezők: Süveges Máté, Rózsa Bence (DVSE Ob1/B), Pethe István (Szolnoki Dózsa), Bodoróczki Tamás (Szolnoki Dózsa), Takács Kristóf (Tatabánya)
Távozók: Fekete Gergő, Horváth Ákos, Kovács Gábor, Rádli Rajmund, Telegdy András, Vancsik Levente
A DVSE kerete 2020-2021:
Bodoróczki Tamás, Kállay Kristóf, Kardos Márton, Kósik Soma, Krasznai Bendegúz Róbert, Macsi Martin, Macsi Patrik, Nagy Norbert, Oltean Sebastian Stefan, Pethe István, Rózsa Bence, Smitula Gergő, Somorjai Péter, Stefanidesz Levente, Süveges Máté, Takács Kristóf, Tőzsér Dávid, Zsilák László
A bajnokságban idén a hagyományoktól eltérően (mindenki mindenkivel” játszik. A korábbi években két nyolc fős (A és B csoport) osztották a mezőnyt, idén viszont egy kiírásban szerepel mind a 16 csapat. A bajnokság végén az első négy helyezett kerül a rájátszásba, az utolsó kettő kiesik, a 14. pedig osztályozót játszik a másodosztály első helyezettjével. A 2021-2022-es bajnoki kiírás várhatóan 14 csapatos lesz, ezért lesz idén két biztos kieső.
OB1 Sorsolás:
július 30., 12:00, MVLSZ Székház, Budapest

Szülői értekezlet

2020. július 31. - 13:48