Múlt heti, szegedi fellépése után újabb megmérettetés várt a Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület Fiú Országos Utánpótlás Bajnokság felsőházában vitézkedő korosztályos alakulataira. Míg legutóbb a serdülők és ifik meccseltek a Tisza-parton, addig ezúttal Miroslav Bajin gyermekei és Hasas Marcell serdülői mérkőztek meg a Debreceni Sportuszoda medencéjében – az ellenfél a ZF-Eger együttese volt. A gyermekek szoros meccsen 10-9-es vereséget szenvedtek, a serdülők pedig 10-6-os győzelmet arattak!


Hasas Marcell: – Nagyon jól játszottunk Szegeden – védekezésben mindenki figyelt és betartotta azokat az utasításokat, melyeket a mérkőzés előtt megbeszéltünk, de támadásban még javulnunk kell, noha ez az eredményt nem befolyásolta. Bebizonyosodott, hogy ha magas az edzéseken való részvétel, és nincsenek hiányzóink, akkor ilyen eredmények születhetnek, miközben fontos, hogy folyamatosan képezzük magunkat annak érdekében, hogy a koncentrációs hibáinkat kiiktassuk. Remélem, hogy hasonlóan jól fogunk szerepelni a folytatásban is, legfőképp a hazai meccseken! A következő fontos megmérettetés az Eger ellen vár ránk, akivel szemben kérem a játékosaimat, hogy ugyanolyan odaadással, és komolyan szerepeljenek, mint az elmúlt héten!

Lukács Dénes: – Óriási sikert értünk el a serdülők diadalával, amely majdhogynem történelmi győzelemnek tekinthető! Az országos elitben való bennmaradásunk már-már így is biztosnak tűnt, de szegedi győzelmével a serdülő csapat ezt még biztosabbá tette. A Kaposvár esélyei korábban elszálltak, ami azt jelenti, hogy a Debrecen és a Szeged korosztályos alakulatai vívnak parázs csatát a felsőházas tagságért – úgy tűnik mi ezt bebiztosítottuk. Mindenki szívét, lelkét beletette, e mellé pedig párosult egy kiváló kapusteljesítmény is. Remek küzdelem volt, a nagy átlagtól három évvel fiatalabb Fekete Gergő játéka pedig külön öröm volt – a mindössze 13 esztendős Geri négy gólt lőtt a mérkőzésen.

– Az ifik megmérettetése szintén egy nagyon harcos, és küzdelmes találkozó volt. Amit már korábban is elmondtam, kevés ifjúsági korú játékosunk van, de ez nem baj, mert építjük a jövő év ifi csapatát – ez az esztendő arról szól, hogy megpróbáljunk minél több tehetséges fiatalt beépíteni a csapatba. Most már ott tartunk, hogy a legtöbb esetben nagyon szoros meccseket játszunk, itthon pedig szép lassan érkeznek a döntetlenek, és győzelmek. Utóbbi esetében nincsen könnyű dolgunk, Szeged-en is mindössze egygólos vereséget szenvedtünk – az utolsó pillanatban talán egy pontot megmenthettünk volna, de nem jött össze -, ám úgy gondolom, hogy aggodalomra nincs okunk, hiszen mind a három korosztályos gárdával tisztesen helytállunk a felsőházban, és olykor már sikerült is a riválisaink tudatára juttatnunk, hogy nem átutazó vendégként érkeztünk az országos elitbe!

 

Fiú Gyermek Országos Utánpótlás Bajnokság – Rájátszás – 1-6. helyért – 4. forduló

Debreceni Sportuszoda, 2014.04.23.

DVSE – ZF-Eger 9-10 (2-1, 2-2, 4-3, 1-4)

Vezette: Mosonyi B., Hajas R.

DVSE: Bíró M. – Makszim S. 4, Dienes B., Fekete G. 3, Kuprák M., Ludman I. 1., Macsi M. Csere: Székely M., Gál A., Gém A., Kovács B., Soós N., Kovács G., Borsi J. Edző: Miroslav Bajin.

 

Fiú Serdülő Országos Utánpótlás Bajnokság – Rájátszás – 7-12. helyért – 4. forduló

Debreceni Sportuszoda, 2014.04.23.

DVSE – ZF-Eger 10-6 (2-2, 3-2, 2-1, 3-1)

Vezette: Hajas R., Mosonyi B.

DVSE: Kaszanyi R. – Somorjai S. 1, Török T. 2, Borbély D., Molnár Á., Tamás O., Andorkó Á. 1. Csere: Mérai M., Bereczki Á., Zsíros P. A. 1, Fekete G. 3, Szoták B., Papp B. 1, Eperjesi B. Edző: Hasas Marcell.